Μειωμένες κατά 55% οι κενές θέσεις εργασίας το τέταρτο τρίμηνο του 2017

Τρίτη, 20 Μαρτίου 2018 12:22
UPD:12:26
Eurokinissi/

Πτώση της τάξης του 55,3% σημείωσε ο αριθμός των κενών θέσεων εργασίας (εξαιρουμένου του πρωτογενούς τομέα) το τέταρτο τρίμηνο του 2017 σε ετήσια βάση. Πρόκειται για πλήρη μεταστροφή της εικόνας σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2016, όταν είχαμε «άλμα» των κενών θέσεων κατά 102,5%, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι για τη στατιστική υπηρεσία  «κενή θέση» θεωρείται μια νεοδημιουργηθείσα θέση, μια ήδη κενή θέση ή μια θέση που πρόκειται να κενωθεί σύντομα, για την οποία ο εργοδότης έχει προβεί πρόσφατα σε δραστικές ενέργειες για να βρεθεί κατάλληλος υποψήφιος, εκτός της επιχείρησης, και η οποία είναι διαθέσιμη είτε άμεσα είτε στο απώτερο μέλλον. Οι κενές θέσεις εργασίας αφορούν αποκλειστικά μόνο στους μισθωτούς.

Δεν θεωρούνται κενές θέσεις εργασίας, αυτές που θα καλυφθούν από μαθητευομένους χωρίς αμοιβή, είτε από εργοδότες είτε από οποιονδήποτε φορέα κοινωνικής ασφάλισης ή από εργολάβους, που δεν είναι μισθωτοί. Κενές θέσεις εργασίας στο άμεσο μέλλον είναι αυτές της πλήρους ή μερικής απασχόλησης, οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν σε διάστημα όχι μεγαλύτερο των τριών μηνών.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα