Σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα η κεφαλαιοποίηση της Apple

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 08:16
UPD:08:25
REUTERS/© Dado Ruvic / Reuters

A 3D printed Apple logo is seen in front of a displayed stock graph in this illustration taken April 28, 2016. REUTERS/Dado Ruvic/Illustration/File Photo

Σε νέο ζενίθ σκαρφάλωσαν χθες το βράδυ οι μετοχές της Apple στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η εταιρεία, που είναι ήδη η μεγαλύτερη βάσει χρηματιστηριακής αξίας εισηγμένη στον πλανήτη, έκανε έτσι ακόμη ένα βήμα προς το στόχο για κεφαλαιοποίηση 1 τρισ. δολαρίων. Μεγάλοι ανταγωνιστές της σε αυτή την κούρσα, είναι η Google και η Αmazon. 

H μετοχή της Apple ανήλθε ενδοσυνεδριακά πάνω από τα 182 δολάρια, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίησή της να φτάσει έως και τα 925,4 δισ. δολάρια. Τελικά η μετοχή έκλεισε στα 181,4 δολάρια, προσδίδοντας στον τεχνολογικό κολοσσό αξία 922 δισ. δολαρίων. Η Apple έχει ανοίξει το τελευταίο διάστημα την ψαλίδα έναντι των ανταγωνιστών της, με την κεφαλαιποίησή της να είναι 100 δισ. δολάρια υψηλότερη από εκείνη της Alphabet (μητρικής της Google) και περίπου 150 δισ. δολάρια υψηλότερη από εκείνη της Amazon.com. 

H Apple ανακοίνωσε, εν τω μεταξύ, ότι προχωρά στην εξαγορά της συνδρομητικής υπηρεσίας περιοδικών Texture. Πρόκειται για μία εφαρμογή, η οποία με 9,99 δολάρια το μήνα προσφέρει απεριόριστη πρόσβαση στο περιεχόμενο μιας σειράς δημοφιλών περιοδικών, όπως τα GQ, Men's Journal, Vanity Fair, Time, The New Yorker, Esquire, National Geographic.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα