Δυναμικές επιδόσεις το 2017 για την Entersoft

Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2018 11:10
UPD:11:14
entersoft.gr

Σε τροχιά δυναμικής ανόδου βρέθηκαν το 2017 πωλήσεις και κέρδη του ομίλου Entersoft. 

Τα καθαρά έσοδα ανήλθαν στα 11,8 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη έκαναν «άλμα» στο 39% στα 1,37 εκατ. ευρώ. 

Τα καθαρά έσοδα της μητρικής ανήλθαν στα 9,01 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 12,4%, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 1,14 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η συνολική ζήτηση στην αγορά δεν παρουσίασε αυξητικές τάσεις, ωστόσο η Entersoft και η θυγατρική Retail Link κατάφεραν να διεκδικήσουν μεγαλύτερη μερίδια νέων πελατών.

Η θυγατρική Retail Link πέτυχε επίσης σημαντικές συμβάσεις σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής τιμολόγησης και παροχής Supply Chain Management υπηρεσιών με πολλές μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις. Σημαντική άνοδο κατέγραψαν και οι πωλήσεις στο εξωτερικό και κυρίως στη Ρουμανία.

Τα τελευταία δύο χρόνια ο όμιλος καταγράφει με συνέπεια διψήφια ετήσια ποσοστά ανόδου των εσόδων και των κερδών. Η επίδοση αυτή εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί λόγω του ανεκτέλεστου συμβασιοποιημένων έργων, των νέων προϊόντων και υπηρεσιών, όπως το Entersoft WMS που καταγράφει εξαιρετική πορεία στην αγορά, αλλά και της συνεχιζόμενης ανόδου των νέων πελατών που εκτιμάται ότι θα εντατικοποιηθεί με τις αναμενόμενες προκηρύξεις έργων του ΕΣΠΑ για τον ιδιωτικό τομέα. θετικά αναμένεται να επιδράσει και η διαφαινόμενη άνοδος των επενδύσεων των εταιρειών σε ψηφιακά συστήματα οι οποίες όλα τα προηγούμενα χρόνια παρέμεναν σε χαμηλά επίπεδα.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα