Ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση της δόσης

Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2018 11:46
UPD:12:22
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε έκθεση των εταίρων με ημερομηνία 2 Μαρτίου, που έχει στην κατοχή του το ειδησεογραφικό πρακτορείο και η οποία θα αποσταλεί στο Euroworking Group, επισημαίνεται ότι όλα τα προαιτούμενα έχουν ολοκληρωθεί. Επαρκής πρόοδος καταγράφεται στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ώστε να δοθεί το πράσινο φως. 

Ανοίγει ο δρόμος για την εκταμίευση δόσης και συγκεκριμένα ποσού 5,7 δισ.ευρώ, που είναι απαραίτητο για να καλυφθούν οι ανάγκες εξυπηρέτησης χρέους, αλλά και βοηθά σε άλλες σημαντικές κινήσεις, όπως η δημιουργία του «μαξιλαριού ρευστότητας».

Όπως μεταδίδει το Bloomberg στην Έκθεση Συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που έχει αποσταλεί στο Euroworking Group, αναφέρεται ότι όλα τα προαιτούμενα έχουν ολοκληρωθεί.

Επαρκής πρόοδος διαπιστώνεται ακόμη στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ώστε να δοθεί από τους εταίρους το πράσινο φως στη συνεδρίαση του Eurogroup. 

Τη Δευτέρα, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων της Ευρωβουλής, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι Ντράγκι είχε αναφέρει ότι στις αρχές Μαρτίου θα υπάρξει έκθεση από την πλευρά των θεσμών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί καλύπτουν το σύνολο της ελληνικής επικράτειας χωρίς περιορισμούς.

Πληροφορίες ανέφεραν επίσης ότι ικανοποίηση υπάρχει στις Βρυξέλλες και για το δεύτερο προαπαιτούμενο, που εκκρεμούσε, αυτό της επένδυσης στο Ελληνικό. Κοινοτικές πηγές δήλωναν πως μετά το «πράσινο φως» του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την επένδυση, μπορούσε να κριθεί καταγραφεί η εκπλήρωση του προαπαιτούμενου.

 

naftemporiki.gr

 Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα