Ο Δημόκριτος καλωσορίζει την Tesla

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018 12:13
UPD:12:19
REUTERS/Brendan McDermid

Ο ερχομός της Tesla Greece επιβεβαιώνει ότι το Τεχνολογικό Πάρκο «Λεύκιππος»  έχει μπει σε μία νέα περίοδο, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Δημόκριτος, που ένας κολοσσός παγκόσμιας καινοτομίας, η Tesla, τον επέλεξε για την εγκατάσταση ενός από τα κορυφαία ερευνητικά του τμήματα- αυτό του σχεδιασμού ηλεκτρικών κινητήρων. 

«Είμαστε πολύ ευτυχείς που θα υποδεχτούμε όλους τους ταλαντούχους Έλληνες μηχανικούς που θα επιστρέψουν για να εργαστούν στο πλάι μας. Δημιουργούνται δυνατότητες για σημαντικές ερευνητικές και αναπτυξιακές συνεργασίες τόσο για τις ερευνητικές ομάδες του κέντρου όσο και για τις τριάντα και πλέον εταιρείες καινοτομίας που ήδη λειτουργούν στο Πάρκο» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση του Δημόκριτου και επισημαίνεται ότι η καθημερινότητα στον Δημόκριτο θα αποκτήσει μια πρωτόγνωρη αναπτυξιακή δυναμική.

Ο ερχομός της Tesla Greece επιβεβαιώνει ότι το Τεχνολογικό Πάρκο «Λεύκιππος»  έχει μπει σε μία νέα περίοδο, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.  Με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, σε ένα όμορφο, καταπράσινο περιβάλλον, με πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Κέντρου και πρωτίστως με τη δυνατότητα ανοιχτής αλληλεπίδρασης με το διεπιστημονικό ερευνητικό δυναμικό του Δημοκρίτου, αναμένεται η άφιξη και άλλων εταιρειών διεθνούς εμβέλειας ενώ παράλληλα στηρίζουμε νεοφυείς καινοτόμους επιχειρήσεις στα πρώτα τους βήματα. 

Τους τελευταίους μήνες, όπως αναφέρει ο Δημόκριτος, υπήρξε στενή, εποικοδομητική συνεργασία για την προετοιμασία του εγχειρήματος με τους μηχανικούς της Tesla, Κωνσταντίνο Λάσκαρη και Κωνσταντίνο Μπούρχα, αλλά και στήριξη από τον αναπληρωτή υπουργό Έρευνας.

Το δυναμικό τεχνολογικό οικοσύστημα που αναπτύσσεται στο Δημόκριτο θα έχει πολύ σημαντικές θετικές επιπτώσεις για την Περιφέρεια και τους όμορους Δήμους. Η ανάγκη για χώρους είναι ήδη πολύ μεγάλη και προετοιμαζόμαστε εντατικά για την ανέγερση νέων κτιρίων που θα στεγάσουν τις εταιρείες. 

naftemporiki.gr Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα