ΥΠΟΙΚ: Τεχνικής φύσης τα δύο τελευταία προαπαιτούμενα

«Αμέσως μετά ακολουθεί η εκταμίευση της δόσης» - «Στις 26 Φεβρουαρίου στην Αθήνα οι θεσμοί για τη δ’ αξιολόγηση»
Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018 15:53
UPD:15:54
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΛΩΛΗΣ ΝΙΚΟΣ

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, τις οποίες επικαλείται το ΑΜΠΕ, στο Eurogroup της Καθαράς Δευτέρας θα επαληθευθεί η πρόοδος η οποία έχει σημειωθεί στα 110 προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, 108 εκ των οποίων έχουν κλείσει.

Τεχνικής φύσης χαρακτηρίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών τα δύο τελευταία προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της γ’ αξιολόγησης, ενώ σημειώνουν ότι κυβέρνηση και θεσμοί αναμένουν ολοκλήρωσή τους και τυπικά μέσα στο προσεχές διάστημα, με την εκταμίευση της δόσης να ακολουθεί αμέσως μετά.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, τις οποίες επικαλείται το ΑΜΠΕ, στο Eurogroup της Καθαράς Δευτέρας θα επαληθευθεί η πρόοδος η οποία έχει σημειωθεί στα 110 προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, 108 εκ των οποίων έχουν κλείσει.

Κατά τις ίδιες πηγές, τα δύο τελευταία προαπαιτούμενα (που αφορούν την ομαλή διεξαγωγή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και το Ελληνικό) είναι τεχνικής φύσης.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο Eurogroup θα τεθεί επί τάπητος η ολοκλήρωση της δ’ αξιολόγησης, η οποία θα ξεκινήσει με την έλευση των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα στις 26 Φεβρουαρίου.

Επίσης, θα υπάρξει ενημέρωση για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα