Συνεδριάζει την Καθαρά Δευτέρα το Eurogroup

Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018 12:12
UPD:15:38
SOOC/Alexandros Michailidis

Η πρόοδος στην εφαρμογή των εκκρεμών προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης θα βρεθεί στο επίκεντρο του Eurogroup, που συνεδριάζει αύριο Δευτέρα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση για την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης «η πλήρης εφαρμογή των προαπαιτούμενων δράσεων αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης οικονομικής βοήθειας που είναι διαθέσιμη στο πλαίσιο του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας».

Αξιωματούχος της Ευρωζώνης είχε δηλώσει την Πέμπτη πως η εκταμίευση θα αποφασιστεί σύντομα, ωστόσο δεν ήταν σε θέση - λόγω των ανοικτών θεμάτων - να πει αν αυτό θα γίνει τη Δευτέρα.

Όπως ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος, τρεις είναι οι εκκρεμότητες που παραμένουν, η πώληση του ΔΕΣΦΑ, το θέμα του Ελληνικού και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Για τα τρία αυτά ζητήματα θα πρέπει να δώσουν το «πράσινο φως» οι θεσμοί, ώστε να κινηθεί στη συνέχεια η διαδικασία της εκταμίευσης.

Η αυριανή συνεδρίαση θα λάβει χώρα στον απόηχο της αναβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά μια βαθμίδα (σε “Β”από “-Β”) από τον οίκο Fitch. 

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή την αναβάθμιση το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι «οι συνεχείς αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας αποτελούν ισχυρή ένδειξη της σταθερά ανοδικής πορείας της και της διαρκούς ανάκτησης της εμπιστοσύνης των επενδυτών».

«Με τη λήψη αποφάσεων για την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, την ομαλή ολοκλήρωση του προγράμματος, την εκπόνηση από την κυβέρνηση της ολιστικής αναπτυξιακής στρατηγικής και τη δημιουργία ενός "μαξιλαριού" ρευστότητας για την στήριξη της οικονομίας και την διασφάλιση σταθερής πρόσβασης στις αγορές, δημιουργούνται οι βάσεις για βιώσιμη ανάπτυξη που θα συμπεριλαμβάνει και τον κόσμο της εργασίας» προστίθετο στην ίδια ανακοίνωση.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα