ΥΠΟΙΚ: Καμιά συμφωνία για 130.000 πλειστηριασμούς

Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 13:31
UPD:13:47
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΛΩΛΗΣ ΝΙΚΟΣ

Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για τη διενέργεια 130.000 πλειστηριασμών έως το 2021, υποστηρίζοντας ότι -προς απογοήτευση πολλών μέσων ενημέρωσης- τέτοια συμφωνία δεν υπάρχει. 

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, κύκλοι του ΥΠΟΙΚ επισημαίνουν ότι η έκθεση συμμόρφωσης για την 3η αξιολόγηση, την οποία επικαλούνται συγκεκριμένα μέσα, αποτελεί «το υλικό πληροφόρησης των κρατών – μελών της Ευρωζώνης για τη λήψη απόφασης και όχι το κείμενο της συμφωνίας».

Ακόμη, σπεύδουν να τονίσουν ότι το Eurogroup αποφάσισε το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης «χωρίς να αναφέρεται στο ανακοινωθέν συγκεκριμένος αριθμός πλειστηριασμών». «Σημειώνεται, επίσης», συμπληρώνουν, «ότι στα επίσημα κείμενα της συμφωνίας (SMoU & TMU) που περιλαμβάνουν τις δεσμεύσεις της χώρας για την επόμενη -και τελική- αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος δεν αναφέρεται πουθενά αριθμός πλειστηριασμών».

Οι ίδιοι κύκλοι καταλήγουν λέγοντας πως «τα κείμενα αυτά μπορεί να τα διαβάσει οποιοσδήποτε, καθώς έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής». 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα