Όμιλος Πειραιώς: 100% πράσινη ηλεκτρική ενέργεια με Εγγυήσεις Προέλευσης

Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018 13:45
UPD:13:46
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Εγγυήσεις Προέλευσης που ισοδυναμούν με το σύνολο της ηλεκτρικής ενέργειας που κατανάλωσε το 2016 έλαβε για πρώτη φορά ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, αξιοποιώντας το Σύστημα των Εγγυήσεων Προέλευσης (Guarantees of Origin), το μοναδικό που πιστοποιεί ότι η καταναλωθείσα ηλεκτρική ενέργεια έχει παραχθεί από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Συγκεκριμένα, έλαβε βεβαίωση ότι εκδόθηκαν Εγγυήσεις Προέλευσης για 93.563 μεγαβατώρες (MWh) για ηλεκτρική ενέργεια που παράχθηκε από ΑΠΕ κατά τη χρονική περίοδο από 01.03.2016 έως 31.12.2016. Η εν λόγω βεβαίωση εκδόθηκε από τον αρμόδιο Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. (ΛΑΓΗΕ), με στοιχεία που δόθηκαν από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας του Ομίλου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «η απόκτηση της συγκεκριμένης βεβαίωσης ενισχύει το περιβαλλοντικό προφίλ του ομίλου και ταυτόχρονα επιτυγχάνονται τα παρακάτω οφέλη:

  • Βελτίωση στους δείκτες αξιολόγησης σε παγκόσμιο επίπεδο. Η εξέλιξη αυτή συντελεί στην ενίσχυση της φήμης του κατά την απαιτητική περίοδο των οικονομικών προκλήσεων.
  • Στήριξη και επίτευξη των ετήσιων στόχων του ομίλου αναφορικά με τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος».

«Δεν χρηματοδοτούμε απλώς πράσινες επενδύσεις, αλλά φροντίζουμε παράλληλα και για το δικό μας αποτύπωμα ως οργανισμού, επιλέγοντας φιλοπεριβαλλοντικές τεχνολογίες, πρακτικές και προϊόντα για την καθημερινή μας λειτουργία», δήλωσε ο Βρασίδας Ζάβρας, Γενικός Διευθυντής Green Banking της Τράπεζας Πειραιώς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω του οργανωμένου Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (πιστοποιημένου κατά EMAS), η Τράπεζα Πειραιώς, για το έτος 2016, πέτυχε μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 3% ανά εργαζόμενο, που μεταφράζεται σε μείωση των συνολικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κατά 2% ανά εργαζόμενο.

Συνολικά, για το διάστημα 2008-2016, η Τράπεζα Πειραιώς έχει πετύχει μείωση της ηλεκτρικής κατανάλωσης κατά 32% ανά εργαζόμενο, κάτι που μεταφράζεται σε μείωση εκπομπών CO2 κατά 36% ανά εργαζόμενο.Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα