Αισιόδοξο το ΔΝΤ για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 12:48
UPD:13:01
REUTERS/YURI GRIPAS

Το ΔΝΤ είναι αισιόδοξο σε ό,τι αφορά μια συμφωνία ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Γουίλιαμ Μάρεϊ, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Το ΔΝΤ θα δημοσιοποιήσει τις επικαιροποιημένες προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός στις 22 Ιανουαρίου.

Σημειώνεται ότι σε χθεσινή συνέντευξή του στο CNBC ο νέος πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο ανέφερε πως η Ελλάδα θα πρέπει να ολοκληρώσει πλήρως το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης πριν λάβει οποιαδήποτε ελάφρυνση χρέους. Όπως διευκρίνισε ο κ. Σεντένο, υπάρχουν ακόμα «ορισμένα ενδιάμεσα βήματα» προτού ξεκινήσουν οι συζητήσεις με την Ελλάδα για την αναδιάρθρωση χρέους.

«Έχουμε την καλή διάθεση να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα στα μέσα του 2018, τον Αύγουστο του 2018. Ελπίζουμε οι ελληνικές αρχές να συνεχίσουν την εξαιρετική δουλειά που κάνουν τα τελευταία χρόνια προκειμένου να ολοκληρώσουν όλα τα μέτρα και όλους τους στόχους που έχουμε στο πρόγραμμα», σημείωσε ο Πορτογάλος ΥΠΟΙΚ, καλώντας τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να στηρίξουν την Ελλάδα μετά το πρόγραμμα και να επιδείξουν υπομονή.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα