Νουί: Οι νέοι κανόνες για τα «κόκκινα» δάνεια ίσως αργήσουν έναν - δυο μήνες

Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 10:47
UPD:12:24
EPA/FRANK RUMPENHORST

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πιθανόν να καθυστερήσει την εφαρμογή των νέων κανόνων της για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια κατά μερικούς μήνες, καθώς χρειάζεται χρόνο να επεξεργαστεί τις πληροφορίες που λαμβάνει από τον κλάδο, δήλωσε η επικεφαλής της τραπεζικής εποπτείας Ντανιέλ Νουί στην πορτογαλική εφημερίδα Público.

«Νομίζω ότι αυτή διαδικασία ανάλυσης θα πάρει έναν ή δυο μήνες», δήλωσε η Νουί στην εφημερίδα και πρόσθεσε: «Κατά συνέπεια είναι πολύ πιθανόν η εφαρμογή να καθυστερήσει κατά μερικούς μήνες».

«Ωστόσο, θα έλεγα ότι δεν αλλάζουν πολλά αν αυτό συμβεί, ας πούμε την 1η Ιανουαρίου, την 1η Απριλίου ή την 1η Ιουνίου», συνέχισε, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει λόγος για καθυστέρηση πέραν του 2019.

Εξάλλου, η επικεφαλής της τραπεζικής εποπτείας της ΕΚΤ εκτίμησε ότι η δραστηριότητα σε επίπεδο συγχωνεύσεων στον τραπεζικό κλάδο της Ευρωζώνης πιθανόν θα ανεβάσει ταχύτητα δεδομένης της ταχείας οικονομικής ανάπτυξης και της μείωσης των «κόκκινων» δανείων. 

«Νομίζω ότι με την ανάπτυξη να επιστρέφει και με την τεράστια δουλειά που γίνεται σε ό,τι αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, θα δούμε μια σειρά συγχωνεύσεων να πραγματοποιούνται εντός χωρών και διασυνοριακά», ανέφερε. 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα