Μετωπική ΟΛΠ - ΥΕΝ για τα απόβλητα

Βουλή: Καταγγελία για παραβίαση των όρων σύμβασης παραχώρησης
Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017 10:49
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Από την έντυπη έκδοση

Παραβίαση των όρων της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ από διάταξη του συζητούμενου νομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας, η οποία αφορά τη διαχείριση αποβλήτων, κατήγγειλε στη Βουλή η νομική σύμβουλος του ΟΛΠ, Ιφιγένεια Βουρδούμη.

Η κυρία Βουρδούμη τόνισε κατά τη διαδικασία της ακρόασης φορέων στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ότι το άρθρο 106 για τη διαχείριση αποβλήτων «παραβιάζει ουσιωδώς» τη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ ΟΛΠ και Ελληνικού Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι το δικαίωμα του ΟΛΠ να διαχειρίζεται ο ίδιος τα απόβλητα, είτε να τα υποπαραχωρεί, έχει ρυθμιστεί ήδη με τη σύμβαση παραχώρησης και επικαλέστηκε μάλιστα συγκεκριμένη διάταξη που χαρακτηρίζει «μη επιτρεπτή τη μεταβολή των όρων της σύμβασης μέσω νομοθέτησης».

Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι αν δεν εξαιρεθεί ρητά ο ΟΛΠ ή εάν δεν αποσυρθεί η διάταξη τότε ο ΟΛΠ θα έχει «αποζημιωτικό δικαίωμα».

Επίσης, σημείωσε ότι ο ΟΛΠ έχει προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την υπηρεσία διαχείρισης αποβλήτων όπου μπορεί να πάρει μέρος οποιοσδήποτε ξένος, κοινοτικός ή μη, πάροχος. Όμως με το συγκεκριμένο άρθρο του νομοσχεδίου προβλέπεται αναγκαστική υποχρεωτική εγγραφή στο μητρώο αποβλήτων με αποτέλεσμα να μη δίνεται δικαίωμα συμμετοχής σε ξένους παρόχους.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα