Σήμερα η δίκη των 21 για τον εμπρησμό στο εργοτάξιο των Σκουριών

Σε τεντωμένο σκοινί οι επαφές κυβέρνησης - Eldorado Gold
Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 12:00
UPD:12:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΙΑΟΥ

Της Λέττας Καλαμαρά
lkal@naftemporiki.gr

Για σήμερα έχει προγραμματιστεί η εξ αναβολής δίκη των 21 κατοίκων της Χαλκιδικής που κατηγορούνται για το εμπρησμό του εργοταξίου της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές το 2013.

Οι συγκεκριμένοι βαρύνονται με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες, καθως και πλημμεληματικές. Συγκεκριμένα κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών κ.α.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, σε περαιτέρω κλιμάκωση οδηγείται η ένταση μεταξύ της κυβέρνησης και της καναδικής Eldorado Gold, με τις σχέσεις των δυο πλευρών να είναι σε τεντωμένο σκοινί από τη στιγμή που διατηρείται η διάσταση απόψεων αναφορικά με την αδειοδότηση εγκατάστασης ηλεκτρολογικού μηχανισμού στο εργοστάσιο στις Σκουριές.

Το θέμα αυτό απασχολεί τη διοίκηση της καναδικής πολυεθνικής και δυναμιτίζει την οποία σχέση εμπιστοσύνης είχε επιδιωχθεί το προηγούμενο διάστημα μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της εταιρείας, η οποία πάντα είχε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά ως προς τη στρατηγική της για την επένδυση στην Ελλάδα.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα