Σε αρνητικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν μέσω νέων εταιρικών αποτελεσμάτων

Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 11:26
UPD:11:42
REUTERS/STAFF

Σε αρνητικό έδαφος βρίσκονταν στην πλειονότητά τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ συνεχίζονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων. 

Περίπου μιάμιση ώρα μετά την έναρξη των συναλλαγών, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωνε πτώση 0,17% στις 393,76 μονάδες, αγνοώντας τα νέα υψηλά σε Ασία και Wall Street.

Η Vestas, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών στον κόσμο, έκανε «βουτιά» 17%, καθώς αναθεώρησε καθοδικά την πρόβλεψη για το περιθώριο κέρδους για το 2017.  

Η βρετανική εταιρεία ειδών πολυτελείας Burberry επίσης σημείωνε μεγάλη πτώση, περίπου 12%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ και η Hikma Pharmaceuticals υποχωρούσε 7,5%, αφού αναθεώρησε πτωτικά προβλέψεις για έσοδα του 2017.

Στον αντίποδα, η Commerzbank ενισχυόταν 3,7%, λόγω της κερδοφορίας του τρίτου τριμήνου. 

Επίσης ανοδικά κινούνταν και μετοχές των ιταλικών τραπεζών, οι οποίες την Τετάρτη είχαν υποχωρήσει, λόγω ανησυχιών για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. 

Η BPER Banca σημείωνε άνοδο άνω του 10% καθώς η έκτη μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα βασικά της κεφάλαια αυξήθηκαν το τρίτο τρίμηνο ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να στραφεί στους επενδυτές για άντληση κεφαλαίων.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα