Άνοιγμα με μικρή πτώση στις ευρωαγορές

Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 11:21
UPD:11:29
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Μικρή πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται μετά την πολιτική κρίση στην Καταλονία στα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε νωρίτερα πτώση 0,1%, αλλά αναμένεται να καταγράψει την τέταρτη συνεχή εβδομάδα κερδών. Ο ισπανικός IBEX υποχώρησε κατά 0,2%.

Ο βασικός ισπανικός δείκτης αναμένεται να σημειώσει πτώση 1,7% σε εβδομαδιαία βάση, έχοντας υποχωρήσει την Τετάρτη στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι και πλέον μηνών, καθώς οι επενδυτές πούλησαν ισπανικά στοιχεία ενεργητικού εν μέσω επιδείνωσης της πολιτικής κρίσης.

Οι μετοχές των τραπεζών Caixabank και Banco Sabadell, που εδρεύουν στην Καταλονία, υποχώρησαν νωρίτερα έως 1,7%. Παρά την κρίση στην Καταλονία και οι δύο μετοχές σημειώνουν από τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των τραπεζών της Ευρωζώνης, με άνοδο πάνω από 20% από τις αρχές του έτους.

Ο γερμανικός δείκτης DAX σημείωσε άνοδο σε νέο υψηλό ρεκόρ, με την υποχώρηση του ευρώ να προσφέρει στήριξη στο δείκτη, ο οποίος περιλαμβάνει πολλές εταιρίες με εξαγωγική δραστηριότητα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα