Η πρόταση του ΟΕΕ για τον ακατάσχετο λογαριασμό

Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 16:37
UPD:16:37
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Να καθορίζεται το ύψος του ακατάσχετου ποσού βάσει των απολογιστικών δεδομένων της οικονομικής λειτουργίας κάθε επιχείρησης προτείνει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος στο πλαίσιο της δημιουργίας ακατάσχετου λογαριασμού.

Την πρότασή του διατυπώνει με επιστολή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ε. Τσακαλώτο, Οικονομίας, Δ. Παπαδημητρίου, και τους Υφυπουργούς, Κ. Παπανάτσιου και Σ. Πιτσιόρλα, ο Πρόεδρος του ΟΕΕ, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Η πρόταση, που κατατίθεται λόγω της δυσχερούς κατάστασης, στην οποία έχουν περιέλθει πολλές επιχειρήσεις, προβλέπει τη σύνταξη της σχετικής νομοθετικής διάταξης, βάσει της οποίας ο ειδικός ακατάσχετος λογαριασμός θα μπορεί, ακόμη και μετά την εντολή κατάσχεσης, να τροφοδοτεί τις βασικές λειτουργίες της επιχείρησης (πληρωμή μισθοδοσίας, οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και προμηθευτών) και να καθορίζεται το ύψος του ακατάσχετου ποσού, βάσει των απολογιστικών δεδομένων της οικονομικής λειτουργίας κάθε επιχείρησης.

Όπως εκτιμά η προτεινόμενη ρύθμιση θα αναστείλει το κλείσιμο των επιχειρήσεων, που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις λειτουργικές ανάγκες τους και θα συνδράμει στη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα