Κομισιόν: Το «σχέδιο Γιούνκερ» αναμένεται να αυξήσει το ΑΕΠ της Ε.Ε. κατά 0,7% έως το 2020

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 21:02
UPD:21:21
SOOC/Alexandros Michailidis

Περαιτέρω αύξηση του ΑΕΠ της Ε.Ε. κατά 0,7% μέχρι το 2020 χάρη στο Επενδυτικό Σχέδιο για την Ευρώπη -το λεγόμενο «σχέδιο Γιούνκερ»- αναμένει η Κομισιόν.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο θετικός αντίκτυπος του σχεδίου Γιούνκερ τονίζεται στα νέα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Κομισιόν και ΕΤΕπ εκτιμούν ότι έως το 2020 το σχέδιο Γιούνκερ θα έχει δημιουργήσει 700 000 θέσεις εργασίας.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα, Γίρκι Κατάινεν, δήλωσε σχετικά πως «χάρη στο Επενδυτικό Σχέδιο και τη δέσμευση του Ομίλου ΕΤΕπ, κατά την τελευταία διετία έχουμε δει εκατοντάδες έργα να ξεκινούν και χιλιάδες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις να λαμβάνουν δάνεια».

«Τώρα μπορούμε να πούμε ότι ο μακροοικονομικός αντίκτυπος θα είναι αύξηση της τάξης του 0,7 % του ΑΕΠ της Ε.Ε. και 700.000 νέες θέσεις εργασίας έως το 2020. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Επενδυτικό Σχέδιο κάνει αυτό για το οποίο δημιουργήθηκε: τόνωση της απασχόλησης και της ανάπτυξης στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο κ. Κατάινεν.

Όπως παρατηρεί η Κομισιόν, από τον Σεπτέμβριο 2017, οι πράξεις που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) αναμένεται να κινητοποιήσουν 236,1 δισ. ευρώ σε συνολικές επενδύσεις στα 28 κράτη μέλη.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα