Πτωτικό άνοιγμα στις ευρωπαϊκές αγορές

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 11:33
UPD:11:36
EPA/Paco Campos

Μικρή πτώση σημείωσαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών, εν μέσω νέας έντασης στο μέτωπο της Βόρειας Κορέας, ενώ ράλι κατέγραφε η μετοχή της L’ Oreal εν μέσω εικασιών για πιθανές αλλαγές στο ιδιοκτησιακό της καθεστώς.

Η μετοχή της L’ Oreal σημείωσε άλμα άνω του 4% μετά το θάνατο της δισεκατομμυριούχου Λιλιάν Μπετανκούρ, της οποίας η οικογένεια ίδρυσε την εταιρεία και συνεχίζει να διατηρεί το μεγαλύτερο ποσοστό σε αυτή.

Σύμφωνα με χρηματιστές, ο θάνατός της μπορεί να τροφοδοτήσει εικασίες ότι η Nestle θα μπορούσε να εξετάσει την πώληση του ποσοστού της στην L’ Oreal, η οποία με τη σειρά της ίσως θελήσει να πουλήσει τη συμμετοχή της στην Sanofi.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,2% στις 10:16 ώρα Ελλάδας. Τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν νωρίτερα οι εταιρίες εξόρυξης, με απώλειες 1,4%, καθώς η κλιμάκωση της ένταση στην κορεατική χερσόνησο και η υποβάθμιση του αξιόχρεου της Κίνας έπληξαν τις τιμές των μετάλλων.

Ο γερμανικός δείκτης DAX υποχώρησε νωρίτερα κατά 0,1%, παραμένοντας κοντά σε υψηλό διμήνου την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης πριν τις εκλογές της Κυριακής, στις οποίες αναμένεται να επικρατήσει η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ. Ο βρετανικός δείκτης FTSE σημείωσε νωρίτερα πτώση κατά 0,3%.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα