Ελληνικός Χρυσός: Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση για τις άδειες ρουτίνας στις Σκουριές

Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017 14:58
UPD:15:12
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η εταιρεία επισήμανει ότι, προκειμένου να υπάρχει σαφής εικόνα της κατάστασης διαχρονικά, όλες οι βασικές άδειες και εγκρίσεις για το έργο των Σκουριών έχουν ήδη χορηγηθεί και εκκρεμούν αποκλειστικά και μόνον δευτερεύουσες άδειες ρουτίνας απαραίτητες για την πρόοδο των εργασιών στις Σκουριές. 

Της Λέττας Καλαμαρά

Τη θέση της αναφορικά με τις εκκρεμότητες ορισμένων αδειών ρουτίνας για τις Σκουριές ανακοίνωσε η Ελληνικός Χρυσός. Όπως τονίζεται, όλες οι απαραίτητες από πλευράς της εταιρείας ενέργειες για τις συγκεκριμένες άδειες που εκκρεμούν έχουν εκπληρωθεί και ως εκ τούτου η έκδοσή τους είναι απολύτως νόμιμη. Δεν υπάρχει κανένας νομικός ή συμβατικός λόγος για τη μη έκδοσή τους. 

Η εταιρεία επισημαίνει ότι, προκειμένου να υπάρχει σαφής εικόνα της κατάστασης διαχρονικά, όλες οι βασικές άδειες και εγκρίσεις για το έργο των Σκουριών έχουν ήδη χορηγηθεί και εκκρεμούν αποκλειστικά και μόνον δευτερεύουσες άδειες ρουτίνας απαραίτητες για την πρόοδο των εργασιών στις Σκουριές. 

Καταλήγοντας σημειώνει ότι, σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης Μεταβίβασης, η έκδοση των αδειών αυτών είναι ανεξάρτητη από τη διαδικασία της διαιτησίας. Στην πραγματικότητα η διαιτησία αφορά το Εργοστάσιο Μεταλλουργίας που θα κατασκευαστεί στην περιοχή του Μαντέμ Λάκκου, και για να λειτουργήσει θα πρέπει να τροφοδοτείται από τα συμπυκνώματα τόσο του Μεταλλείου της Ολυμπιάδας όσο και των Σκουριών. 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα