Στο στόχαστρο του ΥΠΟΙΚ η Ν.Δ. για τις εξελίξεις με την Eldorado Gold

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017 19:11
UPD:20:33
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Θέλουμε επενδύσεις με κανόνες, με εργαλεία, και με μια στόχευση για την έξοδο από την κρίση χωρίς να γυρίσουμε στην περίοδο πριν από το 2009, πρόσθεσε.

Τη Νέα Δημοκρατία στοχοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολιάζοντας από το βήμα της Βουλής την ανακοίνωση της Eldorado Gold για αναστολή του επενδυτικού της έργου στην Ελλάδα.

«Για την επενδυτική πολιτική της Ελλάδος και την Eldorado, εμένα με καλύπτει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Ενέργειας» σημείωσε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι ο υπουργός έθεσε πολύ καλά τα θέματα. Νομίζω ότι προσπάθησε η Ν.Δ., σε συνεργασία ίσως και με την εταιρεία, να δημιουργήσει πρόβλημα, ακριβώς μετά από τη ΔΕΘ, όπου ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε, όχι επενδύσεις, αλλά το πώς θα οργανωθούν οι επενδύσεις, με ποιους όρους, σε ποιο πλαίσιο, με ποια στρατηγική. Αυτό είναι το σημαντικό».

Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι θέλουμε επενδύσεις με κανόνες, με εργαλεία, και με μια στόχευση για την έξοδο από την κρίση χωρίς να γυρίσουμε στην περίοδο πριν από το 2009.

Είχε προηγηθεί σχόλιο του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά. «Θέλω να μου πείτε, κύριε υπουργέ. Εσείς θα βγείτε στους δρόμους να πανηγυρίσετε το κλείσιμο της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική, όπως ο πρωθυπουργικός σύμβουλος, ο κ. Καρανίκας που προέτρεψε μέσω του facebook τον κόσμο; Θα βγείτε; Θεωρείτε ότι είναι για τα τσακίδια οι χιλιάδες εργαζόμενοι στη Χαλκιδική; Επίσης, θεωρείτε ότι είναι για τα τσακίδια ό,τι έλεγε ο κ. Τσίπρας πριν δύο μέρες στη ΔΕΘ; Μέσα σε μια μέρα ο πρωθυπουργικός σύμβουλος στέλνει στα τσακίδια όσα είπε ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ», ανέφερε ο βουλευτής του Ποταμιού.

Δ. Τζανακόπουλος: Υπάρχει η Διαιτησία

Μήνυμα ότι αν η Eldrado επιλέξει τη μετωπική σύγκρουση θα πρέπει να ακολουθηθούν οι σχετικές διαδικασίες έστειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε αίτημα συνάντησης με τον Πρωθυπουργό αλλά τέθηκε ένα τελεσίγραφο.

Εκτίμησε ότι δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να αντιστρέψει το κλίμα για την ελληνική οικονομία, ενώ επανέλαβε ότι υπάρχει η Διαιτησία που βάσει της σύμβασης πρέπει να ακολουθήσουν και τα δύο μέρη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι η συγκεκριμένη επένδυση δεν μπορεί να αντιστρέψει τη λογική της κυβέρνησης που στηρίζει τις επενδύσεις.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα