Η πορεία αξιοποίησης του ΟΛΘ στο επίκεντρο επαφών του Π. Κουρουμπλή

Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2017 20:07
UPD:20:13
hcg.gr

Κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε καλό κλίμα, ο υπουργός ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα που του έθεσαν οι πρόεδροι των λιμένων.

Με τη διοίκηση της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας συναντήθηκε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο πλαίσιο σειράς διαβουλεύσεων εν όψει της 82ης ΔΕΘ.

Κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε καλό κλίμα, ο υπουργός ενημερώθηκε για όλα τα ζητήματα που του έθεσαν οι πρόεδροι των λιμένων.

Στη συνέχεια, ο κ. Κουρουμπλής είχε επαφές με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Μέλλιο, όπου εξετάστηκε η σύνδεση του λιμανιού με το σιδηροδρομικό δίκτυο. Τη μελέτη του έργου έχει αναλάβει η εταιρεία «Εγνατία Οδός Α.Ε.».

Οι κ.κ. Κουρουμπλής και Μέλλιος συζήτησαν ακόμα, τη διαδικασία αποκρατικοποίησης του λιμένα και η αναζήτηση νέου επενδυτή.

Παράλληλα, ο υπουργός Ναυτιλίας συναντήθηκε με τους εργαζόμενους στον ΟΛΘ, οι οποίοι εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την πορεία αξιοποίησης του λιμανιού, καθώς και για το κατά πόσο οι νέοι ιδιοκτήτες θα διατηρήσουν σε ισχύ τον υφιστάμενο Γενικό Κανονισμό Προσωπικού.

Ο κ. Κουρουμπλής, από την πλευρά του, δήλωσε κατηγορηματικά ότι το υπουργείο έχει διασφαλίσει πως θα ισχύσει για τους εργαζόμενους στον ΟΛΘ ακριβώς ό,τι έχει ισχύσει και για τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα