Ξενοδόχοι: Πολιτιστικές δράσεις ενίσχυσης της ταυτότητας της Αθήνας

Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2017 16:15
UPD:16:19
Δελτίο Τύπου

(Από αριστερά) κα Ιωάννα Παπαδοπούλου Διευθύντρια Επικοινωνίας & Marketing Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κα Μαρία Λογοθέτη Διευθύντρια Γραφείου Δημάρχου και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) , κα Μαρία Λαγογιάννη Διευθύντρια Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, ο Πρόεδρος της ΕΞΑΑΑ κ. Α. Βασιλικός, η κα Έλενα Κουντουρά Υπουργός Τουρισμού και η κα Ρούλα Σαλούτση Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων Aegean Airlines.

Την πολιτισμική δράση «Οι Πέτρες Μιλούν» για την εξέλιξη της ταυτότητας της Αθήνας ως προορισμού, μέσω της ενίσχυσης του πολιτιστικού της πλούτου, ανακοίνωσε σε σημερινή εκδήλωση η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής και Αργοσαρωνικού, με στόχο την τόνωση του τουριστικού ρεύματος προς την πρωτεύουσα.

«Οι Πέτρες Μιλούν» είναι ο τίτλος της πολιτισμικής δράσης που ανακοίνωσε η ΕΞΑΑΑ. Πρόκειται για θεατρικές παραστάσεις από νέους, ταλαντούχους ηθοποιούς, μέσω των οποίων επιχειρείται η γνωριμία των επισκεπτών της πόλης με την αρχαία ελληνική γραμματεία, σε συνδυασμό με αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Ο λόγος του Ομήρου, του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Θουκυδίδη, του Σοφοκλή και του Αριστοφάνη, ζωντανεύουν και συναντούν δημιουργικά το σύγχρονο κοινό, προσφέροντας μια ψυχαγωγική και εκπαιδευτική εμπειρία στην Ακρόπολη, το Θέατρο Διονύσου, το ναό του Ηφαίστου, την πύλη του Αδριανού, το μνημείο Λυσικράτη, το Ωρολόγιο Κυρρήστου, αλλά και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου εκεί ειδικά θα ακουστούν αποσπάσματα από την Οδύσσεια του Ομήρου, καθώς η δράση θα συνδυαστεί με την περιοδική έκθεση Οδύσσειας του ΕΑΜ.

Ο Πρόεδρος της ΕΞΑΑΑ κ. Αλεξ. Βασιλικός κατά τη διάρκεια παρουσίασης της δράσης «Οι πέτρες μιλούν» στο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Τα δρώμενα θα είναι ελεύθερα για τους κατοίκους και επισκέπτες της Αθήνας και θα μπορούν να τα παρακολουθούν χωρίς εισιτήριο, από τις 10 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου 2017, από 11.00-13.00 και από 17.00-19.00, επτά μέρες την εβδομάδα, στα επτά μοναδικά σημεία της Αθήνας, όπου και θα πραγματοποιούνται οι επτά διαφορετικές παραστάσεις.

Η δράση «Οι Πέτρες Μιλούν» θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία του υπουργείου Τουρισμού και τη συμβολή των υπηρεσιών του υπουργείου Πολιτισμού και φέρει την αιγίδα της Περιφέρειας της Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και του Athens Culture Net.

Στην παρέμβασή της, η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, υπογράμμισε ότι ο πολιτιστικός τουρισμός, όπως και ο τουρισμός Πόλεως, είναι δυναμικές μορφές τουρισμού που προωθούνται από το υπουργείο. Προς την κατεύθυνση αυτή, το υπουργείο στηρίζει και ενισχύει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες. Η υπουργός ανέφερε ότι το 2017 είναι μια ακόμη καταπληκτική χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό και στάθηκε στην πρωτοβουλία της ΕΞΑΑΑ, που όπως είπε, ενισχύει την εικόνα της Αθήνας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΞΑΑΑ, Αλέξανδρος Βασιλικός, υπογράμμισε ότι «η παρούσα δράση είναι η προσφορά των ξενοδόχων της Αττικής στον προορισμό που συνδέει τον πολιτισμό με τον τουρισμό, αποτελώντας ταυτόχρονα ένα εξαιρετικό παράδειγμα σύμπραξης ιδιωτικού και δημοσίου τομέα».

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα