Γ. Στουρνάρας: Το ΔΝΤ αν θέλει να φύγει, ας φύγει

Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2017 16:39
UPD:16:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

«Δεν τους χρειαζόμαστε», πρόσθεσε κατά την εφημερίδα ο κ. Στουρνάρας.

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αν θέλει να φύγει, ας φύγει», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής».

«Δεν τους χρειαζόμαστε», πρόσθεσε κατά την εφημερίδα ο κ. Στουρνάρας.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το EWG

Με τη συνεδρίαση του Euro Working Group (EWG) τη Δευτέρα, αλλά και τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Χουλιαράκη με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Πιερ Μοσκοβισί την Τρίτη, ανοίγει η «αυλαία» των προεργασιών για την τρίτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τη Δευτέρα ο κ. Χουλιαράκης αναμένεται να ενημερώσει το EWG για την πρόοδο στην ικανοποίηση των προαπαιτουμένων της τρίτης αξιολόγησης και κυρίως για την πορεία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.

Η άφιξη των τεχνικών κλιμακίων αναμένεται στην Ελλάδα αμέσως μετά την ομιλία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου.

Η «ατζέντα» και το χρονοδιάγραμμα αναμένεται να «κλειδώσουν» στο Eurogroup του Ταλίν στις 15 Σεπτεμβρίου, ενώ η άφιξη των επικεφαλής των θεσμών, για να ξεκινήσει και επίσημα η τρίτη αξιολόγηση, τοποθετείται χρονικά για μετά τις 15 Οκτωβρίου, προκειμένου να έχουν μεσολαβήσει και οι γερμανικές εκλογές -ενδεχομένως και η εκλογή της νέας κυβέρνησης- και το Eurogroup του Οκτωβρίου, αλλά και η φθινοπωρινή σύνοδος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον.

Ο αρχικός προγραμματισμός προβλέπει ότι η τρίτη αξιολόγηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου ή το αργότερο στις αρχές Δεκεμβρίου, ώστε και η χρηματοδότηση της Ελλάδας να συνεχιστεί απρόσκοπτα και να κυλήσει ομαλά το χρονοδιάγραμμα για το «κλείσιμο» του τρίτου μνημονίου μέχρι τον Αύγουστο του 2018.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα