Συναντήσεις Κουντουρά στις ΗΠΑ για τουριστική ανάπτυξη - επενδύσεις στην Ελλάδα

Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2017 17:44
UPD:17:56
Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά με τον κ. John Catsimatidis Jr, της Red Apple Group, τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Κώστα Τσέγα και την Προισταμένη του ΕΟΤ Αμερικής και Καναδά, κα Γκρέτα Καματερού

Διαδοχικές συναντήσεις για τον τουρισμό και τις επενδύσεις είχε με εκπροσώπους αμερικανικών ομίλων η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Σαν Ντιέγκο, όπου συμμετείχε ως επίσημη προσκεκλημένη ομιλήτρια στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, ASTA με τη συμμετοχή του Γενικού Πρόξενου Γρήγορη Καραχάλιου.

Κατά την επίσκεψη της στη Νέα Υόρκη, πραγματοποίησε συναντήσεις όπου συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Κώστας Τσέγας και η Προϊσταμένη του ΕΟΤ Αμερικής & Καναδά Γκρέτα Καματερού. 

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά με την Πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού  Επιμελητηρίου της Νέας Υόρκης και Πρόεδρο της Atlantic Bank, κα Νάνσυ Παπαϊωάννου και τον Γ.Γ. του ΕΟΤ κ. Κώστα Τσέγα 

Με την πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού  Εμπορικού Επιμελητηρίου και πρόεδρο της Atlantic Bank Νάνσυ Παπαϊωάννου συζητήθηκαν δυνητικά επενδυτικά σχέδια στον ελληνικό τουριστικό τομέα.

Οι ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα για νέες τουριστικές επενδύσεις συζητήθηκαν στη συνάντηση της κας Κουντουρά με τον κ. John Catsimatidis Jr., της Red Apple Group.

Η κ. Κουντουρά τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ως προτεραιότητα και στηρίζει την προσέλκυση επενδύσεων. 

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά με τον κ. Peter Vlitas, αντιπρόεδρο του Travel Leaders Group  και  τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Κώστα Τσέγα

Ο κ. Peter Vlitas, Αντιπρόεδρος του Ομίλου Travel Leaders Group, τόνισε για άλλη μία φορά πόσο μεγάλη επιτυχία είναι η συμφωνία μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και της ASTA για τη διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου Destination Expo στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2018  με την συμμετοχή εκατοντάδων Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων.

Μίλησε για μεγάλη αύξηση των αφίξεων από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα το 2017, στην σημαντική άνοδο που καταγράφεται στις προκρατήσεις για το 2018, ενώ αναφέρθηκε στην προοπτική που, όπως είπε, υπάρχει οι αφίξεις Αμερικανών στην Ελλάδα να ξεπεράσουν τα 2 εκατομμύρια ετησίως.

Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά με την κα Eddie Rodriguez, διευθύνουσα σύμβουλο της Crystal Cruises 

Επίσης η κ. Κουντουρά συζήτησε με την Διευθύνουσα Σύμβουλο της Crystal Cruises Eddie Rodriguez το σχεδιασμό των προγραμμάτων κρουαζιέρας σε ελληνικούς προορισμούς το 2018 και 2019.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα