Αλ. Τσίπρας: Εφικτός ο στόχος για ανάπτυξη 2%

Παρασκευή, 01 Σεπτεμβρίου 2017 13:38
UPD:13:51
SOOC/Nikos Libertas

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός, Αλέξη Τσίπρας, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη του β’ τριμήνου.

«Τα σημερινά στοιχεία είναι ενθαρρυντικά, διότι δείχνουν ότι αν συνεχίσουμε σ’ αυτούς τους θετικούς ρυθμούς, μπορούμε να φτάσουμε το 2017 σε ανάπτυξη κοντά στο 2%» σημείωσε ενδεικτικά, ο κ. Τσίπρας.

Υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, ο ίδιος παρατήρησε ότι πρόκειται για ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ, τους οποίους «έχει να δει η ελληνική οικονομία πάνω από μια 10ετία».

PRIME MINISTER HELLENIC REPUBLIC

«Αυτό που χρειάζεται είναι να διατηρήσουμε τη δημοσιονομική ισορροπία και ταυτόχρονα να χρησιμοποιήσουμε εργαλεία ρευστότητας και να αυξήσουμε τη ζήτηση» κατέληξε.

Την ίδια ώρα, η γενική γραμματεία του πρωθυπουργικού γραφείου, σε ανακοίνωσή της, έκανε λόγο για «δυναμική ανάκαμψη», η οποία «αποδεικνύει ότι η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα».

«Τη στιγμή που η ΝΔ κινδυνολογούσε και προέβλεπε την επερχόμενη καταστροφή, η ελληνική οικονομία αναπτυσσόταν με ρυθμούς 0,5% σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2017 και με 0,8% σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο του 2016» επεσήμανε, επίσης.

Στο ίσιο πλαίσιο, εκτίμησε μάλιστα, ότι «η τάση αυτή ενισχύθηκε μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, την επιτυχή έξοδο της χώρας στις αγορές χρήματος και τις αναβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης».

«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για δίκαιη ανάπτυξη με προστασία της εργασίας και για την οικοδόμηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου» κατέληξε η γενική γραμματεία.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα