Κορυφαίος τουριστικός προορισμός για το 2016 η Γαλλία

Παρασκευή, 04 Αυγούστου 2017 08:55
UPD:09:41
REUTERS/KAAN SOYTURK

Στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης παρέμεινε η Γαλλία, η οποία αποτέλεσε τον πιο δημοφιλή τουριστικό προορισμό για το 2016, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του ΟΗΕ.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκαν οι ΗΠΑ, ενώ στην τρίτη θέση ακολούθησε η Ισπανία. Αντίθετα, σημαντική μείωση κατέγραψε ο αριθμός των τουριστών στο Ηνωμένο Βασίλειο, γεγονός το οποίο αποδίδεται στην τρομοκρατία και το Brexit.

Παρά το γεγονός ότι η Γαλλία παρέμεινε στην κορυφή των τουριστικών προορισμών με 82,6 εκατ. επισκέπτες, τα επίσημα στοιχεία κατέδειξαν σημαντική πτώση της τάξεως του 2% σε σχέση με το 2015.

Οι επαναλαμβανόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις προκάλεσαν έντονες ανησυχίες ότι ο τουρισμός θα μειωνόταν ουσιαστικά στη Γαλλία, η οποία είναι ιδιαιτέρως γνωστή για τη γαστρονομία και το κρασί της. Παρόλα αυτά, οι επισκέπτες έδειξαν να μην πτοούνται από τα γεγονότα και επέλεξαν το συγκεκριμένο προορισμό.

Επιπλέον, πτώση κατά 3% σημειώθηκε στις ΗΠΑ, καθώς ο αριθμός των επισκεπτών ανήλθε στα 75,61 εκατομμύρια, ενώ από την πλευρά της, η Ισπανία κατέγραψε θεαματική άνοδο κατά 10% συγκεντρώνοντας 75,56 εκατ. επισκέπτες.

Η άνθιση της τουριστικής βιομηχανίας της Ισπανίας αποδίδεται εν μέρει στην απόφαση των επισκεπτών να μην μετακινηθούν προς άλλους δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος ή η Βόρεια Αφρική, επικαλούμενοι φόβους αναταραχών στις χώρες αυτές.

Την ίδια ώρα, 60 εκατ. επισκέπτες συγκέντρωσε η Κίνα, η οποία βρέθηκε στην 4η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ με τη σειρά της, η Ιταλία κατέλαβε την 5η θέση, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με το 2015.

Πηγή: EuroActiv

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα