ΥΠΟΙΚ: Πόσα ακόμη θα επινοήσουν;

Σάββατο, 03 Ιουνίου 2017 00:41
UPD:00:51
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Σε κάθε περίπτωση θα συμβουλεύαμε τους διάφορους "ειδήμονες" για όσα δεν μπορούν να μιλούν, καλύτερα για αυτά να σωπαίνουν», κατέληξαν οι κύκλοι του ΥΠΟΙΚ.

Για μερίδα ΜΜΕ που «έσπευσε να παρουσιάσει μια πρόταση του ESM η οποία είδε το φως της δημοσιότητας για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ως νέο δάνειο ή ως νέο μνημόνιο», έκαναν λόγο κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, τους οποίους επικαλείται το ΑΜΠΕ.

«Πόσα ακόμη, άραγε, θα επινοήσουν;», διερωτήθηκαν οι κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

«Τους θυμίζουμε ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με την ισχύουσα συμφωνία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών έχει ως προϋπόθεση την επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και τίποτε άλλο», συνέχισαν οι κύκλοι του ΥΠΟΙΚ.

Συνεχίζοντας, διερωτήθηκαν «αν οι διαστρεβλώσεις αυτές προκύπτουν από απλή ανοησία και άγνοια ή από πολιτική σκοπιμότητα».

«Σε κάθε περίπτωση θα συμβουλεύαμε τους διάφορους "ειδήμονες" για όσα δεν μπορούν να μιλούν, καλύτερα για αυτά να σωπαίνουν», κατέληξαν οι κύκλοι του ΥΠΟΙΚ.

Νωρίτερα, σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε πως ενδεχόμενη μετάθεση της αποπληρωμής των τόκων του χρέους μέχρι το 2048, θα σήμαινε ότι οι Ευρωπαίοι πιστωτές θα καθυστερούσαν να λάβουν από την Ελλάδα ποσό που φτάνει τα 123 δισ. ευρώ.

«Μία τέτοια αναβολή στην αποπληρωμή των τόκων, θα σήμαινε εκ των πραγμάτων ένα νέο δάνειο, το ύψος του οποίου εξαρτάται από την εξέλιξη των επιτοκίων», αναφερόταν στο ίδιο έγγραφο, σύμφωνα με το Reuters.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα