Δράση για το αύριο της βιομηχανίας

Στον αντιπρόεδρο οι συμμετέχοντες στον νέο φορέα εκπροσώπησης
Τρίτη, 23 Μαΐου 2017 14:55
UPD:14:56
REUTERS/STRINGER/CHINA

Από την έντυπη έκδοση

Τους στόχους του νέου φορέα εκπροσώπησης της βιομηχανίας, «Ελληνική Παραγωγή», παρουσίασαν στελέχη του σε συνάντηση που είχαν χθες με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Γιάννης Δραγασάκης, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Οι συμμετέχοντες στο Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη, Μιχάλης Στασινόπουλος (ΕΛΒΑΛ-Ελληνική Βιομηχανία Αλουμινίου Α.Ε.), Αθανάσιος Σαββάκης (πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος), Λυμπέρης Πολυχρονόπουλος (ΕΛΜΙΝ Βωξίτες Α.Ε.), Ευριπίδης Δοντάς (ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ), ανέλυσαν τους σχεδιασμούς τους για την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης της χώρας με τη βιομηχανική παραγωγή σε κεντρική θέση.

Διατύπωσαν, μάλιστα, την άποψη ότι όχι μόνο υφίσταται η ανάγκη, αλλά και υπάρχει ισχυρή δυναμική για αύξηση της συμμετοχής της μεταποίησης στο εθνικό προϊόν μέσα από τη διενέργεια σημαντικών επενδύσεων τα επόμενα χρόνια.

Ο κ. Δραγασάκης χαρακτήρισε θετική εξέλιξη τη δημιουργία του νέου φορέα και δήλωσε ότι η κυβέρνηση αποδίδει στρατηγική σημασία στην ανάπτυξη της ελληνικής βιομηχανίας και τη θεωρεί βασικό πυλώνα του νέου παραγωγικού υποδείγματος βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης.

Στην κατεύθυνση αυτή, τόνισε ότι χρειάζεται σοβαρή δουλειά για τη διαμόρφωση σύγχρονης, συνεκτικής και αξιόπιστης βιομηχανικής στρατηγικής, καθώς και για αντιμετώπιση διαδεδομένων απόψεων που τείνουν να θεωρούν αυτόν τον στόχο είτε μη αναγκαίο είτε ανέφικτο.

Μιχάλης Στασινόπουλος, μέλος του Συμβουλίου Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε πως μια τέτοια πολιτική δεν θα έχει τύχη εάν παγιδευτεί σε λογικές χαμηλών μισθών, υποβάθμισης της εργασίας και του φυσικού περιβάλλοντος.

Αντίθετα, η πολιτική αυτή, όπως είπε, θα είναι βιώσιμη και θα παράγει προωθητικά αποτελέσματα εάν στηριχθεί στην αξιοποίηση της γνώσης, την ενσωμάτωση της καινοτομίας, την ενίσχυση της εξωστρέφειας, τον σεβασμό και την αναβάθμιση της εργασίας και την κοινωνικά υπεύθυνη επιχειρηματικότητα.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάπτυξη ενός σταθερού καναλιού επικοινωνίας και στην εδραίωση συστηματικής συνεργασίας για την προώθηση της πολιτικής για τη βιομηχανία και τη μεταποίηση εν γένει.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • ΕΠΙΛΚ

Σχολιασμένα