Γ. Δραγασάκης: Στρατηγικής σημασίας η ανάπτυξη της ελληνικής βιομηχανίας

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017 17:48
UPD:17:55
Eurokinissi/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Ο κ. Δραγασάκης (φωτ. αρχείου) τόνισε ότι χρειάζεται σοβαρή δουλειά για τη διαμόρφωση σύγχρονης, συνεκτικής και αξιόπιστης βιομηχανικής στρατηγικής, καθώς και για την αντιμετώπιση διαδεδομένων απόψεων που τείνουν να θεωρούν αυτόν το στόχο είτε μη αναγκαίο, είτε ανέφικτο.

Στρατηγική σημασία στην ανάπτυξη της ελληνικής βιομηχανίας αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρό της Γιάννη Δραγασάκη, θεωρώντας τη βασικό πυλώνα του «νέου παραγωγικού υποδείγματος βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης».

Σε συνάντησή του τη Δευτέρα, με αντιπροσωπεία της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Ελληνική Παραγωγή - Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη», ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι χρειάζεται σοβαρή δουλειά για τη διαμόρφωση σύγχρονης, συνεκτικής και αξιόπιστης βιομηχανικής στρατηγικής, καθώς και για την αντιμετώπιση διαδεδομένων απόψεων που τείνουν να θεωρούν αυτόν το στόχο είτε μη αναγκαίο, είτε ανέφικτο.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε πως μια τέτοια πολιτική δεν θα έχει τύχη εάν παγιδευτεί σε λογικές χαμηλών μισθών, υποβάθμισης της εργασίας και του φυσικού περιβάλλοντος. Αντίθετα, όπως είπε, η πολιτική αυτή θα είναι βιώσιμη και θα παράγει προωθητικά αποτελέσματα εάν στηριχθεί στην αξιοποίηση της γνώσης, την ενσωμάτωση της καινοτομίας, την ενίσχυση της εξωστρέφειας, τον σεβασμό και την αναβάθμιση της εργασίας και την κοινωνικά υπεύθυνη επιχειρηματικότητα.

Οι εκπρόσωποι της «Ελληνική Παραγωγή» παρουσίασαν τους στόχους του νέου φορέα και ανέλυσαν τους σχεδιασμούς τους για την ενίσχυση της παραγωγικής βάσης της χώρας, με τη βιομηχανική παραγωγή σε κεντρική θέση.

Διατύπωσαν την άποψη, ότι όχι μόνο υφίσταται η ανάγκη, αλλά και υπάρχει ισχυρή δυναμική για αύξηση της συμμετοχής της μεταποίησης στο εθνικό προϊόν, μέσα από τη διενέργεια σημαντικών επενδύσεων τα επόμενα χρόνια.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάπτυξη ενός σταθερού καναλιού επικοινωνίας και στην εδραίωση συστηματικής συνεργασίας για την προώθηση της πολιτικής για τη βιομηχανία και τη μεταποίηση εν γένει.

Την «Ελληνική Παραγωγή» εκπροσώπησαν οι:

  • Μιχάλης Στασινόπουλος (ΕΛΒΑΛ – Ελληνική Βιομηχανία Αλουμινίου ΑΕ),
  • Αθανάσιος Σαββάκης (Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος),
  • Λυμπέρης Πολυχρονόπουλος (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΜΙΝ Βωξίτες ΑΕ),
  • Ευριπίδης Δοντάς (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ).

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα