Κερέ: Η ΕΚΤ επιθυμεί αξιόπιστη συμφωνία

Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017 23:02
UPD:23:21
EPA/DOMENIC AQUILINA

Ο κ. Κερέ επεσήμανε ότι τα μέτρα για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους πρέπει να είναι «αξιόπιστα κι επαρκώς φιλόδοξα».

Στην ανάγκη μιας «αξιόπιστης» συμφωνίας για την Ελλάδα στάθηκε το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μπενουά Κερέ, συμπληρώνοντας πως κάτι τέτοιο αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου η χώρα να επιστρέψει στις αγορές.

Μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της G7, ο κ. Κερέ επεσήμανε ότι τα μέτρα για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους πρέπει να είναι «αξιόπιστα κι επαρκώς φιλόδοξα».

Εξέφρασε επιπλέον την πεποίθηση ότι οι Ευρωπαίοι θα καταλήξουν σε συμφωνία προς αυτήν την κατεύθυνση στο Eurogroup, στις 22 Μαΐου.

Όπως είπε, οι θεσμοί βρίσκονται σε φάση επιτάχυνσης των συζητήσεων, με την πρόθεση να καταλήξουν σε συμφωνία στις 22 Μαΐου.

«Αυτό μου φαίνεται πιθανό», τόνισε.

Ο κ. Κερέ επέμεινε ότι «η ανησυχία της ΕΚΤ είναι η συμφωνία να είναι αξιόπιστη, να συμβάλει στο να αρθούν οι αμφιβολίες για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους όχι μόνο από πολιτική άποψη αλλά και σε σχέση με τις αγορές».

Υπ’ αυτήν την προϋπόθεση, η Ελλάδα θα μπορέσει τελικά να ξαναβρεί την «κανονική λειτουργία της οικονομίας της» και μια «επιστροφή στις αγορές, το οποίο ελπίζουμε να είναι δυνατό πριν από τα μέσα του 2018» εξήγησε το στέλεχος της ΕΚΤ.

Ο κ. Κερέ εξέφρασε την ελπίδα το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας να είναι το τελευταίο και μετά το τέλος του «η ελληνική οικονομία να ξαναγίνει μια οικονομία (που λειτουργεί) κανονικά».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα