Συνάντηση Μέρκελ - Λαγκάρντ τη Δευτέρα

Κυριακή, 09 Απριλίου 2017 10:21
UPD:15:33
REUTERS/HANNIBAL HANSCHKE

Στην ατζέντα των διαβουλεύσεων θα εμπεριέχεται και το ελληνικό ζήτημα, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα συζητηθεί και το ζήτημα του χρέους (φωτ. αρχείου).

Στο τετ α τετ που θα έχουν τη Δευτέρα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στο Βερολίνο είναι στραμμένο το ελληνικό ενδιαφέρον μετά και την προ-συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup της Μάλτας. 

Στην ατζέντα των διαβουλεύσεων θα εμπεριέχεται και το ελληνικό ζήτημα, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα συζητηθεί και το ζήτημα του χρέους.

Αναφορικά με τη διαφωνία ΔΝΤ - Βερολίνου για τη βιωσιμότητά του, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε το Σάββατο στη Deutsche Well ότι υπάρχουν διαφορετικά αθροίσματα και διαφορετικές μέθοδοι υπολογισμού. «Φυσικά», πρόσθεσε, «όταν προσπαθούμε να υπολογίσουμε πώς θα έχει εξελιχθεί το χρέος μέχρι το 2070, μπορεί να καταλήξουμε σε διαφορετικά συμπεράσματα». 

Εξάλλου, επανέλαβε ότι «φυσικά το ελληνικό πρόγραμμα μπορεί να προχωρήσει μόνο με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, που αποτελεί μέρος του». «Διαφορετικά», συνέχισε, «εμείς και άλλα κράτη μέλη θα πρέπει να ρωτήσουμε τα κοινοβούλιά μας για να μας δώσουν εντολή που θα μας επιτρέψει να διαπραγματευτούμε ένα πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ. Αυτό θα ήταν εντελώς παράλογο και δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει».  

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα