Βερολίνο: Ανάγκη να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις

Τετάρτη, 05 Απριλίου 2017 17:19
UPD:17:22
REUTERS/POOL

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αναμένει την Παρασκευή στη συνεδρίαση του Eurogroup στη Μάλτα ότι θα κατατεθεί έκθεση για την πορεία των διαπραγματεύσεων των θεσμών με την Ελλάδα, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια του κυβερνητικού μπρίφινγκ η εκπρόσωπος του υπουργείου Φριντερίκε φον Τίζενχαουζεν.

Υπέρ μιας άμεσης συμφωνίας σε ό,τι αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος τάχθηκε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, ενώ επιβεβαίωσε τη συνάντηση του Γερμανού ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντείσελμπλουμ την Πέμπτη.

Επίσης, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αναμένει την Παρασκευή στη συνεδρίαση του Eurogroup στη Μάλτα ότι θα κατατεθεί έκθεση για την πορεία των διαπραγματεύσεων των θεσμών με την Ελλάδα, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια του κυβερνητικού μπρίφινγκ η εκπρόσωπος του υπουργείου Φριντερίκε φον Τίζενχαουζεν.

Η ίδια επιβεβαίωσε μεν ότι οι συνομιλίες διεξάγονται με «εντατικό» ρυθμό, αλλά αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων, για παράδειγμα, στο κατά πόσο ισχύουν οι πληροφορίες που θέλουν τη συζήτηση των εμπλεκόμενων πλευρών να διεξάγεται πλέον στη βάση συμβιβαστικής πρότασης, με πιθανό το ενδεχόμενο συμφωνίας εντός της ημέρας για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης. «Δεν θα εκφράσουμε προσδοκίες», δήλωσε. «Θα πρέπει να περιμένουμε το τι θα προκύψει» από τις συζητήσεις των θεσμών με την Αθήνα.

Πάντως, τόνισε η κ. φον Τίζενχαουζεν, «έχουμε ανάγκη από ταχεία πρόοδο στη βάση των συμφωνιών. Καθυστερήσεις δεν είναι ποτέ καλές για την οικονομική ανάκαμψη».

Συνάντηση Σόιμπλε - Ντέισελμπλουμ

Η κ. φον Τίζενχαουζεν επιβεβαίωσε τις αναφορές για συνάντηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον πρόεδρο του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ την Πέμπτη στο Βερολίνο. Πάντως, δεν θέλησε να δώσει πληροφορίες για τα θέματα που θα συζητηθούν, διευκρινίζοντας απλά ότι «πρόκειται για μια κανονική, εμπιστευτική συνομιλία όπως πολλές άλλες στο πλαίσιο του  Eurogroup – δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.» Παρά την προσπάθεια της εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών να μετριάσει τις εντυπώσεις για αυτή τη συνάντηση, το σίγουρο είναι ότι το ελληνικό πρόβλημα θα βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα