Ολλανδός πρέσβης: «Πρώτα η Αμερική, μετά η Ολλανδία» στα αγροτικά

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 16:38
UPD:16:42
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου συνομιλεί με τον Πρέσβη της Ολλανδίας Caspar Veldkamp κατά τη διάρκεια του 3ου συνέδριου αγροτικής επιχειρηματικότητας του Economist στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη.

«Είμαστε σε θέση να πούμε στον Πρόεδρο Τραμπ: "Πρώτα η Αμερική, μετά η Ολλανδία"» ανέφερε χαριτολογώντας σε αγροτικό συνέδριο του Economist στη Θεσσαλονίκη ο πρέσβης της Ολλανδίας Κάσπαρ Βελτνκάμπ, τονίζοντας ότι τον τελευταίο χρόνο η χώρα του εξήγε αγροδιατροφικά και αγροτεχνολογικά προϊόντα αξίας 94 δισ. ευρώ, καταλαμβάνοντας εκ νέου τη δεύτερη θέση παγκοσμίως.

Ο κ. Βελντκάμπ στάθηκε στην «εξαιρετική συνεργασία» κατά μήκος ολόκληρης της αγροδιατροφικής αλυσίδας αξίας, της Ολλανδίας, καθώς και στην ποιότητα των υποδομών, στις υψηλές δυνατότητες στον τομέα των logistics και στη θέση του λιμένα του Ρότερνταμ, με αποτέλεσμα ο αγροδιατροφικός τομέας να αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 10% της ολλανδικής οικονομίας και απασχόλησης.

Όπως είπε, ο τομέας έχει ισχυρό διεθνή προσανατολισμό και συνδέεται με το 21% της συνολικής εξαγωγικής αξίας της χώρας. Περίπου το 55% του ολλανδικού εμπορικού πλεονάσματος προέρχεται από το εμπόριο στα γεωργικά προϊόντα.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην ολλανδική κουλτούρα αναζήτησης νέων στιλ επιχειρηματικότητας, για παράδειγμα μέσω startups, υπογραμμίζοντας τη δραστηριοποίηση της ολλανδικής πρεσβείας μέσω της πρωτοβουλίας του Orange Grove στην Αθήνα.

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα