Συζήτηση για ομαδικές απολύσεις και συλλογικές συμβάσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016 22:43
UPD:22:44
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Τις προσεχείς ημέρες η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου θα έχει συνομιλίες στην Αθήνα με τον επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, αλλά και στις Βρυξέλλες με τις ηγεσίες και στελέχη πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (φωτ. αρχείου).

Οι ομαδικές απολύσεις και οι συλλογικές διαπραγματεύσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων εκπροσώπων του υπουργείου Εργασίας και των θεσμών σε επίπεδο κλιμακίων τη Δευτέρα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου.

Τις προσεχείς ημέρες η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου θα έχει συνομιλίες στην Αθήνα με τον επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, αλλά και στις Βρυξέλλες με τις ηγεσίες και στελέχη πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με στόχο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να τονιστεί ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποκλίνει του ευρωπαϊκού κεκτημένου στις εργασιακές σχέσεις.

Το πρόγραμμα των επαφών της υπουργού Εργασίας στις Βρυξέλλες:

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου

15.00-15.45: Σκα Κέλερ (αντιπρόεδρος της ευρωομάδας των Πρασίνων, Γερμανία) και Ερνεστ Ούρτασουν (ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Ισπανία).

16.00-16.30: Γκιόργκι Πιρίνσκι, (ευρωβουλευτής, μέλος της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πρώην πρόεδρος της Βουλής της Βουλγαρίας).

18.00-19.00: Μέλη της ευρωομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) που συμμετέχουν στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

19.00-20.00: Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου

09.30-10.00: Γκάμπι Τσίμερ (πρόεδρος της ευρωομάδας της Αριστεράς, GUE- NGL, Γερμανία).

10.30-11.00: Ζαν Λαμπέρτ (συντονίστρια της ευρωομάδας των Πρασίνων στην Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μεγάλη Βρετανία).

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα