Ντράγκι: Προς το συμφέρον της Ευρωζώνης να υπάρξει λύση στο ελληνικό χρέος

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016 17:47
UPD:19:27
REUTERS/YVES HERMAN

Σύμφωνα με τον Ιταλό πρόεδρο της ΕΚΤ, στις συζητήσεις που γίνονται στο πλαίσιο της εξέτασης του ελληνικού προγράμματος είναι σαφές ότι υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας.

 

Βρυξέλλες,

του Νίκου Μπέλλου

Είναι προς το συμφέρον της Ευρωζώνης, να υπάρξει λύση για το ελληνικό χρέος, οι Έλληνες έκαναν πολλά  δεν πρέπει να χαθεί το μομέντουμ, δήλωσε σήμερα ενώπιον της Ευρωβουλής, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική παρέμβαση ενός κορυφαίου Ευρωπαίου αξιωματούχου σε μια περίοδο που δύσκολες διαπραγματεύσεις για το χρέος βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου, στη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής, ο κ. Ντράγκι είπε ότι στις συζητήσεις που γίνονται στο πλαίσιο της εξέτασης του ελληνικού προγράμματος είναι σαφές ότι υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας.

«Είναι προς το συμφέρον της Ευρωζώνης, πόσω μάλλον της Ελλάδας, να υπάρξει μια λύση, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα για το ελληνικό χρέος, είπε.

«Στις 7 Νοεμβρίου, στη συνεδρίαση του Εurogroup, προετοιμάστηκαν τα πρώτα μέτρα, ελπίζουμε ότι θα συμφωνηθούν στην επόμενη (5 Δεκεμβρίου), θέλουμε μια λύση που θα διασφαλίζει την βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Ελλάδας», τόνισε ο κ. Ντράγκι.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη ο Πρόεδρος της ΕΚΤ είπε ότι έχει σημειωθεί μεγάλη τον ελληνικό λαό τους τελευταίους μήνες και είναι πολύ σημαντικό να μην διαταράξουμε αυτή την πρόοδο. «Το καλύτερο είναι να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση και υπάρχουν καλές προοπτικές προς αυτή την κατεύθυνση», υπογράμμισε προσθέτοντας ότι «|είναι σημαντικό να μην χαθεί το μομέντουμ».

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα