Συνάντηση πέντε ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης με το ΔΝΤ για την Ελλάδα την Παρασκευή

Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 19:41
UPD:23/11/2016 09:25
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η Süddeutsche Zeitung δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες για τα θέματα που θα εξεταστούν στη συνάντηση της Παρασκευής.

Συνάντηση στο Βερολίνο με αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το ελληνικό πρόγραμμα θα έχουν την Παρασκευή οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Ολλανδίας όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με το δημοσίευμα θα συζητήθεί ο ρόλος του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ενώ θα συμμετάσχουν επίσης εκπρόσωπος της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σημειώνεται ότι το ΔΝΤ δεν έχει αποφασίσει για τη συμμετοχή του με χρηματοδότηση στο πρόγραμμα και ζητεί συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις ως προϋπόθεση, ωστόσο, το θέμα της συμμετοχής είναι πολιτικό και αποτελεί ιδίως για τη γερμανική και την ολλανδική κυβέρνησης απαραίτητο όρο.

Η Sueddeutsche Ζeitung υπενθυμίζει ότι η Bundestag έχει εγκρίνει το δανειακό πρόγραμμα για την Ελλάδα υπό την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει και το ΔΝΤ, το οποίο όμως μέχρι τώρα αρνείται επίμονα, έχει ωστόσο υποσχεθεί να αποφασίσει μέχρι το τέλος του έτους. Μέχρι τώρα οι εμπειρογνώμονες της Ουάσιγκντον έχουν θέσει ένα σαφή όρο, την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Αυτό το αίτημα του ΔΝΤ το απορρίπτει όμως συνεχώς ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η Süddeutsche Zeitung δεν υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες για τα θέματα που θα εξεταστούν στη συνάντηση της Παρασκευής.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα