Πάντοαν: Λόγω σεισμών - προσφυγικού η απόκλιση της Ιταλίας από τους στόχους

Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016 00:59
UPD:01:00
REUTERS/TONY GENTILE

Η ιταλική κυβέρνηση διεκδικεί να μην υπολογιστούν στη σχέση ελλείμματος - ΑΕΠ του 2017 επτά δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία σχετίζονται με τις δαπάνες για το προσφυγικό και την αντισεισμική προστασία (φωτ. αρχείου).

Στους σεισμούς που έπληξαν την Ιταλία, αλλά και στο προσφυγικό, αποδίδει «σε μεγάλο βαθμό» την απόκλιση της Ρώμης από τους δημοσιονομικούς στόχους στους οποίους είχε δεσμευτεί, ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιέρ Κάρλο Πάντοαν.

Σε επιστολή του προς τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί και τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ τονίζει ότι το 2016 η ιταλική ακτοφυλακή και το ιταλικό ναυτικό διέσωσαν, νότια της Σικελίας, 156.705 ανθρώπους.

Η ιταλική κυβέρνηση διεκδικεί να μην υπολογιστούν στη σχέση ελλείμματος - ΑΕΠ του 2017 επτά δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία σχετίζονται με τις δαπάνες για το προσφυγικό και την αντισεισμική προστασία.

«Η χώρα μας πρέπει να προετοιμασθεί και να απαντήσει πιο αποτελεσματικά απ΄ ό,τι στο παρελθόν στους συχνούς και καταστρεπτικούς σεισμούς που σημειώνονται», γράφει ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών, και αναφέρει, παράλληλα, ότι για το επόμενο έτος η κυβέρνηση Ρέντσι έχει προγραμματίσει την πλήρη προσαρμογή σε αντισεισμικά κριτήρια 42.000 σχολικών κτηρίων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα