Εγκρίθηκε η διοίκηση της Ελληνικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 17:10
UPD:17:27
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

Τον διορισμό του Ιωάννη Μπασιά και του Σπύρου Μπέλλα στις θέσεις προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου και αντιπροέδρου, αντίστοιχα, της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων ΑΕ (ΕΔΕΥ), ενέκρινε η η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, μετά από πρόταση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη.

Ο Γιάννης Μπασιάς γεννήθηκε το 1954, σπούδασε Γεωλογία στο ΕΚΠ Αθηνών και κατέχει διδακτορικό τίτλο στις Ιζηματογενείς λεκάνες από το Πανεπιστήμιο Πιέρ και Μαρία Κιουρί στο Παρίσι. Διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σε διεθνείς εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη και την Αμερική, στον τομέα των υδρογονανθράκων. Έχει συγγράψει περισσότερες από 30 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά και βιομηχανικά περιοδικά, με πρόσφατα άρθρα δημοσιευμένα στο Oil and Gas Journal για το πετρελαϊκό δυναμικό στο κανάλι της Μοζαμβίκης, της Γαλλίας και της Μαδαγασκάρης (2015) και το μηχανισμό μετανάστευσης πετρελαίου στον Ισημερινό Ατλαντικό Ωκεανό, για τις ΑΟΖ της Γουιάνας, του Σούριναμ και της Γαλλικής Γουιάνας (2016).

Ο Σπυρίδων Μπέλλας γεννήθηκε το 1965, σπούδασε Γεωλογία στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας και κατέχει διδακτορικό τίτλο στις Φυσικές Επιστήμες του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Βερολίνου. Διετέλεσε οργανωτικό στέλεχος στην Ομάδα Υδρογονανθράκων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέλος στις Τεχνικές Επιτροπές αξιολόγησης των διαγωνισμών του ΥΠΕΝ για την έρευνα και την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στις θαλάσσιες και χερσαίες περιοχές της Ελλάδας. Έχει διδάξει ως καθηγητής στα Πανεπιστήμια του Αιγαίου (Τμήμα Περιβάλλοντος) και στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών), έχει συγγράψει 35 επιστημονικές εργασίες, δημοσιευμένες σε επιστημονικά περιοδικά και συνεδριακούς τομείς, με συμμετοχή σε 22 ερευνητικά προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα