Γ. Πιτσίλης: Η φορολογική διοίκηση είναι παρούσα

Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016 12:52
UPD:12:55
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Η φορολογική διοίκηση είναι παρούσα, τονίζει ο γενικός γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσίλης, σε συνέντευξή του στο αθηναϊκό - μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων.

«Για πρώτη φορά εφαρμόστηκε με συνέπεια το πλαίσιο των διατάξεων για την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων» επισημαίνει, αναφερόμενος στους εντατικούς ελέγχους που πραγματοποιούνται για την αντιμετώπιση της φορολογικής και ασφαλιστικής παραβατικότητας.

«Είναι η πρώτη φορά που εφαρμόστηκε με τέτοια έκταση και με τέτοια διασπορά και με στόχευση τις σημαντικές υποθέσεις φοροδιαφυγής και όχι τα μικροποσά» συνεχίζει στο ίδιο ύφος.

«Είμαστε εδώ και δεν θα αφήνουμε τα πράγματα να γίνονται, όπως γίνονταν» υπογραμμίζει, χαιρετίζοντας τη συνεργασία των διωκτικών και ελεγκτικών αρχών.

Απευθυνόμενος σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις, ο κ. Πιτσίλης δηλώνει πως «ό,τι νομίζουμε ότι γλιτώνουμε με τη μη έκδοση απόδειξης, το πληρώνουμε διπλό και τρίδιπλο με άλλες φορολογικές επιβαρύνσεις». «Έχει πολύ μεγάλη σημασία για όλους όσους ασχολούνται με την οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα, να καταλάβουν την αξία της συμμόρφωσης και της εφαρμογής του νόμου» εξηγεί.

Σύμφωνα με τον ίδιο άλλωστε, η ισονομία και ο υγιής ανταγωνισμός είναι αυτός που θα επιτρέψει την ανάπτυξη με δίκαιους όρους τη χώρα.

«Η έννοια μας είναι να λειτουργούμε με ισονομία και δικαιοσύνη» επισημαίνει και καταλήγει: «Να είμαστε αυστηροί στην παραβατικότητα, αλλά να είμαστε και αρωγοί στην επιχειρηματική προσπάθεια».

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα