Το μεσημέρι της Δευτέρας η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με Μοσκοβισί

Παρασκευή, 26 Αυγούστου 2016 17:18
UPD:17:34
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

Φωτογραφία αρχείου του Πιερ Μοσκοβισί με τον Γιώργο Χουλιαράκη.

Συνάντηση με τον επίτροπο της Ε.Ε. αρμόδιο για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί, θα έχουν στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας (29 Αυγούστου) ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος  Χουλιαράκης.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών, η συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, είναι προπαρασκευαστικής φύσης εν όψει του Eurogroup της 9ης Σεπτεμβρίου και σε συνέχεια της επίσκεψης του κ. Μοσκοβισί στην Αθήνα τον Ιούλιο.

Εξάλλου, επαφή με τον Ευρωπαίο Επίτροπο είχε χθες Πέμπτη στο Παρίσι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της συνάντησης των Σοσιαλιστών ηγετών χωρών της Ε.Ε.

Η εν λόγω συνάντηση έχει τη σημασία της, διότι έλαβε χώρα σε μία κρίσιμη περίοδο για τις διαπραγματεύσεις, καθώς πρέπει να κλείσουν τα περίπου 15 προαπαιτούμενα - «ουρές» της πρώτης αξιολόγησης και να εκκινήσει η διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, από χθες Πέμπτη «άνοιξε» επί της ουσίας η διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση με την Αθήνα να επιμένει στις ήδη γνωστές και διατυπωμένες θέσεις της κυρίως για τις αλλαγές στα εργασιακά. Παράλληλα η κυβέρνηση, με κάθε ευκαιρία, στέκεται στην ανάγκη μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2018 και μετά, κάτι που πρέπει να αποτυπωθεί και στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) 2017-2020.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα θα συνέλθει στις Βρυξέλλες και το Euro Working Group, το οποίο θα προετοιμάσει τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα