ΔΕΗ: Καθησυχαστική για τις υποχρεώσεις της εν όψει της αξιολόγησης του Σεπτεμβρίου

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016 13:55
UPD:14:16
REUTERS/Alkis Konstantinidis

Καθησυχαστική για τις υποχρεώσεις της ΔΕΗ εν όψει της επικείμενης αξιολόγησης των δανειστών, εμφανίζεται η διοίκηση της Επιχείρησης, προχωρώντας στη διάψευση σχετικών δημοσιευμάτων.

Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ, με αφορμή δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι μεταξύ των προαπαιτουμένων για την αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου είναι και η σύναψη συμβάσεων της ΔΕΗ με τους μεγάλους πελάτες υψηλής τάσης, διευκρινίζει τα εξής:

  • Σε συνέχεια της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων στις 7.12.2015 με την οποία διαμορφώθηκαν συγκεκριμένοι τιμοκατάλογοι για τους πελάτες αυτούς, έχουν ήδη υπογραφεί συμβάσεις με τους 53 από τους 61 πελάτες υψηλής τάσης.
  • Επιπλέον έχει δρομολογηθεί η σύναψη συμβάσεων με δυο ακόμη πελάτες με τους οποίους έχει υπάρξει σχετική συμφωνία, ενώ υπάρχει στασιμότητα, για διάφορους λόγους, έναντι των προτάσεων της ΔΕΗ από τέσσερις εταιρείες οι οποίες έχουν σημαντικές ληξιπρόθεσμες οφειλές.
  • Τέλος, βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες για την περαιτέρω τιμολόγηση της Αλουμίνιον της Ελλάδος και της ΛΑΡΚΟ για τις οποίες θα υπάρξει ειδική αντιμετώπιση.

Κατόπιν αυτού, σημειώνει η Επιχείρηση, είναι φανερό ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα για την επικείμενη αξιολόγηση, δεδομένου ότι οι συγκεκριμένες αυτές εκκρεμότητες αφορούν στις σχέσεις της ΔΕΗ με τους πελάτες της.

Καταλήγοντας, η ΔΕΗ σημειώνει ότι θεωρεί αυτονόητο πως όλοι οι πελάτες υψηλής τάσης οι οποίοι - λόγω των συνθηκών - τροφοδοτούνται, επί του παρόντος, αποκλειστικά από τη ΔΕΗ, δεν μπορεί να αθροίζονται στο μερίδιο της Επιχείρησης στη λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ

Σχολιασμένα