Ρεκόρ τουριστικής κίνησης στη Ρόδο τον Ιούλιο

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016 17:42
UPD:17:43
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗ

Φωτογραφία αρχείου.

Σπάει τα κοντέρ η τουριστική κίνηση στη Ρόδο. Μόνο το Σαββατοκύριακο, 16 και 17 Ιουλίου, αφίχθησαν στο νησί με πτήσεις τσάρτερ 40.067 τουρίστες.

Σημειώνεται ότι το περασμένο Σαββατοκύριακο, 9 και 10 Ιουλίου, είχαν αφιχθεί στη Ρόδο -μέσω αεροδρομίου- 39.000 τουρίστες. Σε ό,τι αφορά την κίνηση των αεροσκαφών, το Σάββατο προσγειώθηκαν και απογειώθηκαν 258 αεροπλάνα και την Κυριακή 273.

«Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο αριθμό αεροσκαφών», δήλωσε στην ΕΡΤ Ρόδου η αερολιμενάρχης Ξανθίππη Κριτσινέλια, «αν αναλογιστεί κανείς ότι το αεροδρόμιο μπορεί να εξυπηρετήσει ημερησίως 280 αεροσκάφη».

Η αερολιμενάρχης προέβλεψε ότι και ο Ιούλιος, από τα μέχρι τώρα δεδομένα, θα κλείσει με αύξηση της τάξεως του 4,5% με 6%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Επισημαίνεται ότι ο Ιούνιος είχε κλείσει με αύξηση 9,15%.

Πληρότητα σε όλα τα ξενοδοχεία

Για πληρότητα σε όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου έκανε λόγο σήμερα ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Ματσίγκος.

Για τον Αύγουστο, υπάρχουν μεν κενά δωμάτια σε πολλά ξενοδοχεία, ωστόσο επειδή υπάρχουν και κενές θέσεις στις πτήσεις τσάρτερ, ο κ. Ματσίγκος προέβλεψε ότι θα καλυφθούν με τουρίστες της τελευταίας στιγμής.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων, διέψευσε παράλληλα τις φήμες περί μαζικών αφίξεων τουριστών από την Τουρκία στη Ρόδο, μετά το πραξικόπημα.

Ανέφερε ότι δεν έχει αντιληφθεί κάτι τέτοιο, ούτε και επιβεβαιώνεται από τέσσερις μεγάλους τουριστικούς οργανισμούς.

«Κάποιοι», είπε, «μπορεί να θέλουν ν’ αλλάξουν προορισμό, υπό προϋποθέσεις, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται επειδή η κατάσταση ομαλοποιείται στη γείτονα χώρα, δεν περιμένουμε να έρθουν πελάτες».

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα