«Δυναμική παρέμβαση» την επομένη του δημοψηφίσματος ετοιμάζει η ΕΚΤ

Τι αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters
Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016 16:55
UPD:17:09
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Δημόσια παρέμβαση - εφόσον στις 23 Ιουνίου οι Βρετανοί επιλέξουν το Brexit - ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται ανώτερο αξιωματούχο της τράπεζας.

Η ΕΚΤ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα δεσμευτεί δημοσίως ότι θα στηρίξει τις χρηματοαγορές, σε ενδεχόμενη επικράτηση του «Out» στο προσεχές δημοψήφισμα.

Μάλιστα, η κίνηση της ΕΚΤ αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρωί της Παρασκευής (24/6), προτού «ανοίξουν» τα χρηματιστήρια της Ευρώπης.

«Θα υπάρξει δήλωση ότι η ΕΚΤ θα πράξει ό,τι χρειαστεί, προκειμένου να διασφαλιστεί η ρευστότητα στην αγορά» δηλώνει ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας.

Στο έκτακτο σχέδιο της Φρανκφούρτης προβλέπεται και η συμμετοχή της Bank of England, καθώς οι δύο τράπεζες, από κοινού, θα επιχειρήσουν να χρηματοδοτήσουν απεριόριστα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τόσο με ευρώ, όσο και με στερλίνες.

Μία τέτοια κίνηση, εκτιμάται ότι θα εκτονώσει τον πανικό των επενδυτών και θα μειώσει τον κίνδυνο επέκτασης της χρηματοπιστωτικής αστάθειας σ’ όλη την Ευρώπη.

Επαναλαμβάνεται ότι όλα τα παραπάνω θα τεθούν σε εφαρμογή, μόνο εφόσον το αποτέλεσμα της βρετανικής κάλπης είναι υπέρ του Brexit.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα