Στ. Πιτσιόρλας: Σε περίπου ένα χρόνο έγινε ό,τι δεν έγινε τα προηγούμενα 5-6 χρόνια

Τετάρτη, 08 Ιουνίου 2016 14:23
UPD:14:41
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

Αναφορικά με τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Πιτσιόρλας σχολίασε πως Όποιος και να κυβερνούσε αυτά τα προβλήματα θα υπήρχαν. Δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε ούτε απεργίες ούτε αντιδράσεις, πρόσθεσε (φωτογραφία αρχείου).

Η επένδυση στο Ελληνικό θα ξεπεράσει τα 7 δισ., τόνισε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας στον Βήμα FM.

Όπως είπε, το έργο ξεκινά αρχές του ’17 και σε 12 χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί το 80%, ενώ σε ό,τι αφορά τη χωροθέτηση του έργου πρόσθεσε: 

«Μπροστά στο Ελληνικό υπάρχει παραλία 3 χλμ. Εκεί υπήρχε ο φόβος ότι θα χτιστούνε σπίτια και δεν θα υπήρχε καμία πρόσβαση του κόσμου στη θάλασσα. Αυτά τα θέματα διευκρινίστηκαν και λύθηκαν. Η κάλυψη 15% στην παραλία μπροστά, μεγάλα κομμάτια ανοιχτά, ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα. Το δεύτερο είναι ότι ουσιαστικά από τα 6.000 στρέμματα που είναι όλη η έκταση περίπου τα 3.000 στρέμματα θα είναι πράσινο και ανοιχτοί χώροι. Θα υπάρξει πρόσβαση όλων στην περιοχή αυτή. Θα οργανωθεί ένα τεράστιο δίκτυο ποδηλατοδρόμων και πεζοδρόμων που θα συνδέει όλες τις περιοχές με όλα τα σημεία της έκτασης».

Αναφορικά με τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Πιτσιόρλας σχολίασε πως Όποιος και να κυβερνούσε αυτά τα προβλήματα θα υπήρχαν. Δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε ούτε απεργίες ούτε αντιδράσεις, πρόσθεσε.

Σημείωσε πάντως ότι υπάρχει ενδιαφέρον μεγάλο για τη χώρα και το Ελληνικό, και, αν και παραδέχθηκε ότι υπάρχουν τα προβλήματα της φορολογίας που δημιουργούν θέματα, τόνισε ότι παρά ταύτα, φαίνεται ότι όλοι κρίνουν ότι ήρθε η στιγμή να τοποθετηθούν στην Ελλάδα.

«Παρά τις αντιρρήσεις που υπάρχουν από πολλές πλευρές, παρά τις διαφωνίες, το καινούριο στοιχείο σε σχέση με το παρελθόν είναι ότι σε ένα χρόνο και δυο-τρεις μήνες έχει γίνει τόση δουλειά όση δεν έγινε τα προηγούμενα πέντε - έξι χρόνια» συμπλήρωσε.

Όπως είπε, αυτό δεν μπορεί να μην αναγνωριστεί, είναι η αποφασιστικότητα με την οποία στηρίζει αυτήν την προσπάθεια η κυβέρνηση. «Αυτό που κρίνει την κυβέρνηση και τα πράγματα είναι αν τελικώς, ό,τι αποφασίζεται, υλοποιείται. Και μέχρι στιγμής υλοποιείται» κατέληξε.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα