Διάσωση του ΕΚΑΣ με λογιστικό τρικ προανήγγειλε ο Γ. Κατρούγκαλος

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016 16:16
UPD:16:18
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για τους έμμεσους φόρους ο υπουργός Εργασίας σχολίασε: «Μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς νερό ή ρεύμα».

Επίδομα που θα χορηγηθεί λογιστικά από το πρωτογενές πλεόνασμα είναι το ισοδύναμο μέτρο της κυβέρνησης για να μην επιστρέψουν οι συνταξιούχοι τα αναδρομικά του ΕΚΑΣ. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Για να μην υπάρξει «τρύπα» στην πρόβλεψη για δημοσιονομική προσαρμογή, το επίδομα θα δοθεί λογιστικά, είπε και πρόσθεσε: «Τηρούμε τη συμφωνία κατά γράμμα, αλλά σε αυτό το θέμα μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, γιατί το μέτρο είναι εκτός μνημονίου». 

Όπως ανέφερε, «η κατάργηση του ΕΚΑΣ είχε συμφωνηθεί πέρυσι τον Ιούλιο με τις ψήφους της αντιπολίτευσης]. »Δεν είναι αριστερό μνημόνιο αυτό, είναι νεοφιλελεύθερο μνημόνιο, που προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε με αντίθετα μέτρα - και αυτό κάναμε», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τη διάταξη του νομοσχεδίου αναφορικά με τις offshore εταιρείες, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι είναι θέμα που πρέπει να ρυθμιστεί γιατί οδηγεί σε ανεπιτυχή αποτελέσματα, φέρνοντας ως παράδειγμα την υπόθεση του Παύλου Χαϊκάλη. «Του στοίχισε τη θέση του στη Βουλή, δεν είχε εξωχώριο εταιρεία, είχε εταιρεία στην Κύπρο για να διαχειρίζεται τα κέρδη από τη δραστηριότητά του εκεί», εξήγησε. 

Για τους έμμεσους φόρους ο υπουργός Εργασίας σχολίασε: «Μπορούμε να ζήσουμε λιγάκι χωρίς τσιγάρα ή καφέ, δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς νερό ή ρεύμα».

Αναφορικά με τα εργασιακά δήλωσε πως οι εργοδοτικές οργανώσεις του είπαν δεν υπάρχει ζήτημα ομαδικών απολύσεων. Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα