ΕΤΕ: Αυξητική τάση των χρηματοδοτήσεων προς τις ΜΜΕ στην Κρήτη

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2005 15:11
UPD:15:37

Τριήμερη επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Τάκης Αράπογλου στο πλαίσιο των επισκέψεών του σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Την Τρίτη ο κ. Αράπογλου επισκέφθηκε τα Χανιά, χθες Τετάρτη το Ρέθυμνο και σήμερα το Ηράκλειο. Στις πρωτεύουσες και των τριών νομών της Κρήτης, ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας είχε διαδοχικές συναντήσεις με περισσότερους από 600 επιχειρηματίες και επαγγελματίες, με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Στις ομιλίες του, ο κ. Αράπογλου επισήμανε την αυξητική τάση που σημειώνουν οι χρηματοδοτήσεις προς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Κρήτη. Μια τάση, που είναι μεγαλύτερη από τους ρυθμούς της αγοράς. Και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, «Γενικότερα, είναι δυναμική η πορεία μας στις χορηγήσεις προς τις ΜικροΜεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ), ενώ ισχυρή είναι και η παρουσία μας στις χορηγήσεις προς τις μεγάλες επιχειρήσεις. Η Εθνική Τράπεζα συνεργάζεται με περισσότερες από 40.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα και το 2004 χρηματοδοτήσαμε περισσότερους από 7.500 νέους πελάτες στις κατηγορίες αυτές. Τα υπόλοιπα των δανείων προς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αυξάνονται κατά 25% σε ετήσια βάση. Ειδικότερα, στην Κρήτη το χαρτοφυλάκιό μας είναι το καλύτερο, ίσως, όλης της χώρας. Είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι από την ποιότητα των πελατών μας στην Κρήτη. Η άνοδος των εργασιών στους τέσσερις νομούς συνεχίζεται και ήδη υπερβαίνει, συνολικά, το 20%».

Νέο προϊόν

Η Εθνική Τράπεζα δημιούργησε το «Επιχειρηματικό Πολυδάνειο - Ανάπτυξη Χ6», που απευθύνεται σε επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και καλύπτει ανάγκες χρηματοδότησης για την αγορά/ανακαίνιση επαγγελματικής στέγης, την προμήθεια εξοπλισμού, την αγορά επαγγελματικού αυτοκινήτου ή άδειας οχήματος Δ.Χ., την πληρωμή των δικαιωμάτων εισόδου σε franchise και την ενίσχυση της ρευστότητάς τους, σε μεσομακροπρόθεσμη βάση.

Η διάρκεια του δανείου είναι μέχρι 25 χρόνια, με περίοδο χάριτος έως και 18 μήνες μετά την εκταμίευση του δανείου. Παρέχεται δυνατότητα επιλογής μεταξύ κυμαινόμενου επιτοκίου από 4%, συνδεδεμένο με το βασικό επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ή σταθερού για 3, 5 ή 7 χρόνια.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ

Σχολιασμένα