Εγκρίθηκε από το δ.σ. της ΕΒΖ η πρόταση της Πειραιώς

Σάββατο, 23 Απριλίου 2016 11:43
UPD:11:45
ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Αρχίζουν εντός των ημερών οι συζητήσεις - διαβουλεύσεις, προκειμένου να προχωρήσουν πολύ γρήγορα οι απαραίτητες διαδικασίες για το σχέδιο αναδιάρθρωσης που έχει προτείνει για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) η Τράπεζα Πειραιώς.

Στη συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο της ΕΒΖ ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση της πιστώτριας τράπεζας, ενώ οριστικοποιήθηκε και η χρήση της παραγωγικής μονάδας του εργοστασίου της εταιρείας στην Ορεστιάδα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στη διάρκεια της συνεδρίασής του, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΒΖ έθεσε επί τάπητος και άλλα θέματα που απασχολούν την εταιρεία. Ως πρώτη κίνηση στήριξης της προσπάθειας για την παραγωγική ανασυγκρότηση και βιωσιμότητα της ΕΒΖ, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την παραίτηση των μη εκτελεστικών μελών του δ.σ. της εταιρείας από το δικαίωμα της αμοιβής για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις.

«Σε αυτό το πλαίσιο προσπάθειας εξοικονόμησης πόρων κατάφερε να δώσει ένα μέρος των οφειλών προς τους παραγωγούς, να εξομαλύνει και να διασφαλίσει την πορεία της σποροπαραγωγής, διαμορφώνοντας κοινότητα συμφερόντων που είναι απαραίτητη για την αναδιάρθρωση και ανασυγκρότηση της ΕΒΖ» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων, η διοίκηση της ΕΒΖ στη σχετική ανακοίνωση ξεκαθαρίζει ότι συνεχίζει με αποφασιστικότητα, με επίμονη προσπάθεια και με την ενεργή συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων στην μελλοντική της αναπτυξιακή της πορεία.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα