Ευκαιρίες διείσδυσης στη γερμανική αγορά για 10 ελληνικά start-ups

Τρίτη, 19 Απριλίου 2016 11:48
UPD:11:53
Reuters/THOMAS PETER

Ευκαιρίες διείσδυσης στη γερμανική αγορά είχαν 10 ελληνικές start-up εταιρείες, στο πλαίσιο του «Greece - Germany Business Forum: Restoring Confidence and Navigating for New Trade, Investment and Startups», το οποίο πραγματοποιήθηκε προημερών στο Βερολίνο.

Η προσοχή των γερμανικών επιχειρήσεων επικεντρώθηκε στις αγορές της ενέργειας, της πληροφορικής, των τηλεπικοινωνιών, του τουρισμού, της αγροτικής οικονομίας και της φαρμακοβιομηχανίας, ενώ μεγάλο ήταν και το ενδιαφέρον που επέδειξαν εταιρείες που ειδικεύονται στο finance consulting, καθώς και στο project development. 

Από ελληνικής πλευράς, στο Business Forum του Βερολίνου, συμμετείχαν οι start-up εταιρείες Advantis Medical Imaging με παρουσία στην αγορά φαρμάκου, City Crop και Green Products με δράση στην αγροτική οικονομία, η ενεργειακή Coccon Modules, οι Distemicha, Encode, FEAC και Geomiso με δράση στο χώρο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών και οι Think Athens και Beach Republic από το χώρο του τουρισμού.

Οι εκπρόσωποι των start-up εταιρειών είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να διερευνήσουν τα περιθώρια συνεργασιών με γερμανικές εταιρείες, όπως oι Helden International Sevices, Conabo UG, Investment & Finance Consulting IFC Group, Communications Xperts (GCX), Televantis, Voice Verband der IT Anwender, Hille Consulting, Law office Schneider Stein & Partner και Orka Projektentwicklung GmbH KVI Invest.

Στο πλαίσιο του φόρουμ πραγματοποιήθηκαν συνολικά 35 κατ' ιδίαν συναντήσεις, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τρία ελληνικά start-ups προχώρησαν ήδη στο επόμενο βήμα, έχοντας εξασφαλίσει ένα δεύτερο ραντεβού στη Γερμανία.  Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα