2,2 δισ. οι ανείσπρακτες οφειλές προς τη ΔΕΗ, κατά τον Π. Σκουρλέτη

Σάββατο, 02 Απριλίου 2016 08:55
UPD:09:02
FOSPHOTOS/Panayotis Tzamaros

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης (φωτ. αρχείου) επεσήμανε ότι δεν θα μπορεί να γίνει αλλαγή στον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος εάν πρώτα ο καταναλωτής δεν έχει εξοφλήσει τη ΔΕΗ. 

Στα 2,2 δισ. ευρώ αποτιμώνται οι ανείσπρακτες οφειλές προς τη ΔΕΗ, όπως σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGΑ, ο υπουργός τόνισε ότι με βάση τη νέα ρύθμιση, οι καταναλωτές θα μπορούν να διακανονίζουν την αποπληρωμή των οφειλών τους σε δόσεις χωρίς προκαταβολή.

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε ακόμη ότι δεν θα μπορεί να γίνει αλλαγή στον πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος εάν πρώτα ο καταναλωτής δεν έχει εξοφλήσει τη ΔΕΗ, ενώ απέκλεισε την πιθανότητα να υπάρξει αύξηση στα τιμολόγια της εταιρείας.

Είπε ακόμη ότι εάν μειωθούν οι συνολικές οφειλές μέσα στο 2016, θα υπάρξει και μείωση τιμών από πλευράς ΔΕΗ.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της επένδυσης στις Σκουριές, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπογράμμισε ότι πρέπει να πρυτανεύσει ο διάλογος, ενώ ανέφερε ότι η Eldorado Gold δεν έχει δώσει πειστικές απαντήσεις σε ζητήματα τα οποία έχει θέση η κυβέρνηση.

«Ο Βαρουφάκης δεν το έχει»

Σε ερώτηση σχετική με την εκτίμηση την οποία εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ Γιάνης Βαρουφάκης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει ταχέως στο 4% με την πολιτική που ακολουθεί, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι, μολονότι ο κ. Βαρουφάκης είναι χαρισματικός άνθρωπος, «με τις πολιτικές εκτιμήσεις έχει αποδείξει ότι "δεν το έχει"».

Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ

Σχολιασμένα