Κλειστό και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016 10:04
UPD:10:08
SOOC/Nick Paleologos

Κλειστό θα παραμείνει σήμερα, Δευτέρα, το Χρηματιστήριο Αθηνών, λόγω της αργίας του Πάσχα των Καθολικών.

Εκτός του ελληνικού χρηματιστηρίου, κλειστό θα παραμείνει και το σύνολο των ευρωπαϊκών αγορών, καθώς η Δευτέρα του Πάσχα θεωρείται αργία στις χώρες της Ευρώπης.

Σημειώνεται ότι το Χ.Α. είχε παραμείνει εκτός λειτουργίας και την Παρασκευή, λόγω της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου.

Την Πέμπτη, τελευταία ημέρα λειτουργίας του Χ.Α., ο Γενικός Δείκτης είχε κλείσει ανοδικά, κατά 1,04% στις 557,04 μονάδες.

Περιορισμένη εξυπηρέτηση στις τράπεζες

Περιορισμένη εξυπηρέτηση θα παρέχουν σήμερα οι τράπεζες σ' όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της ειδικής αργίας στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, λόγω του Πάσχα των Καθολικών.

Τα υποκαταστήματα είναι ανοιχτά, αφού η ημέρα είναι εργάσιμη για το προσωπικό. Ωστόσο, παρέχουν περιορισμένη εξυπηρέτηση στο συναλλακτικό κοινό, δεδομένου ότι η μη λειτουργία του Συστήματος TARGET2 δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση ορισμένων ηλεκτρονικών διατραπεζικών συναλλαγών.

Η διατραπεζική αργία συναλλαγών ισχύει για την Τράπεζα της Ελλάδος, ΕΛΛ-1,31% το Χρηματιστήριο Αθηνών Α.Ε., την Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε., την Εταιρεία Εκκαθάρισης Συναλλαγών Χρηματιστηρίου Αθηνών Α.Ε., την εταιρεία Διατραπεζικά Συστήματα Α.Ε., καθώς και τις ακόλουθες κατηγορίες επιχειρήσεων:

  • Πιστωτικά ιδρύματα (τράπεζες) που λειτουργούν στην Ελλάδα, στα οποία περιλαμβάνονται τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και τα υποκαταστήματα των αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων.
  • Επιχειρήσεις Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών.
  • Εταιρείες χρηματοδοτικής μίσθωσης, ιδρύματα πληρωμών και εταιρείες πρακτορείας απαιτήσεων.
  • Ανώνυμες Εταιρείες Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων και ανώνυμες εταιρείες επενδύσεων χαρτοφυλακίου.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ

Σχολιασμένα